Icon en

The amazing discoveries

of Ibn Sina
Engelstalig , Prentenboek, Geschiedenis, Informatief en leerzaam en Suikerfeest
Amazing discoveries ibn sina home

The amazing discoveries of Ibn Sina
Auteur: Fatima Sharafeddine
Illustrator: Mohammed Ali
Serie: (2) The amazing Travels of Ibn Battuta
Oorspronkelijke taal: Engels
Verschenen: maart 2015
Uitgeverij: Groundwood Books
ISBN13: 9781554987108
Prijs: € 11.09 (HC)
Leeftijd: 7 - 11 jaar

Vandaag lezen we een heel bijzonder boek voor: De verbazingwekkende ontdekkingen van Ibn Sina. Hij leefde duizenden jaren geleden in Perzië. Het boek is geschreven door de Libanese kinderboekenschrijfster Fatima Sharafeddine. Het is niet in het Nederlands vertaald, dus we lezen het voor.

We lezen hoe een Perzische jongen van 10 jaar heel graag las en alles kon onthouden dat hij las. Hij kreeg les van the beste wetenschappers en filisofen die zijn vader kon vinden. Maar de medische wetenschap interesseerde hem het meest en toen hij zestien was rondde hij zijn medische studie af.

Amazing discoveries ibn sina 01
Amazing discoveries ibn sina 02
Amazing discoveries ibn sina 03

Tijdens zijn leven werkte hij als arts en deed hij vele medische ontdekkingen. Maar ook schreef hij honderden boeken, over medicijnen en allerlei andere onderwerpen. Naast de medische wetenschap had hij veel interesse in wiskunde, scheikunde, achitectuur, filosofie, muziek, educatie en meteorologie. Meest bijzonder aan zijn wetenschappelijke - medische - ontdekkingen is dat vele daarvan vandaag nog in gebruik zijn.

De prachtige, kleurrijke illustraties zijn van de Irakeese Intelaq Mohammad Ali, illustrator van kinderboeken en grafisch ontwerper. Zij geven het boek de rijke, Perzische uitstraling door het gebruik van grafische patronen, goud en door de warme kleuren.

3 goud glanzende sterren voor The Amazing Discoveries of IBN SINA, van de voorlezers en de monsters!