SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tamagoyaki

een heerlijke Japanse omelet
Ontbijt, Bento Box, Met ei, Met kaas, Met vers fruit, Met verse groenten en Met vis
Tamagoyaki sidepic

Boodschappenlijstje
3 grote vrije uitloop bio-eieren
3 eetlepels Dashi
2 theelepels fijne suiker
1 theelepel soya
1 theelepel mirin
2 snufjes zout
2 eetlepels zonnebloemolie, voor invetten

Fijn om te hebben maar niet noodzakelijk
een rechthoekige koekenpan
een houten sushi rolmatje

Tamagoyaki sidepicll

Een klein mini-monstertje maakte ons attent op haar lievelings-ontbijt, Tamagoyaki. Haar tante A. is er al een echte pro in geworden, dus we hebben ook wat van haar mooie foto's gebruikt. Zodat je weet hoe Tamagoyaki er uitziet als het je goed lukt!

Tamagoyaki is een Japanse omelet die in 6 laagjes gebakken wordt, in een rechthoekige pan. Dat willen wij natuurlijk graag proberen maar we weten al dat het de eerste keren meestal mislukt. We blijven natuurlijk oefenen, omdat de omelet als hij lukt erg lekker is en omdat je er eindeloos mee kan variëren!

Zo maak je Tamagoyaki

Tamagoyaki 01
Tamagoyaki 02
Tamagoyaki 03
Tamagoyaki 04

Dit is een tamagoyakipan maar een ronde pan kan ook.

Klop de eieren kort, of zig-zag er met eetstokjes door.

Meng de Dashi met suiker, soya, mirin en zout, roer goed.

Roer het Dashi mengsel kort door de eieren, tot het één geheel is.

Doop een opgevouwen stukje keukenpapier in de olie en vet hiermee de pan in, doe dit na na elke toevoeging

Tamagoyaki 05
Tamagoyaki 06
Tamagoyaki 07
Tamagoyaki 08

Schenk het eimengsel in een maatbeker met een tuit, om dunne laagjes te schenken.

Rol de omelet op als de onderkant droog is maar bovenop nog vochtig.

Vet de pan in, schenk er een nieuw laagje ei in, laat onder de rol lopen.

Blijf schenken & rollen herhalen tot je zes laagjes hebt opgerold.

Denk er aan de pan steeds in te vetten als je een laagje toevoegt, ook onder de opgerolde laagjes!

  • Hieronder zie je de foto's van tante A.'s lekkere Tamagoyaki!
  • Zij laat de Sojasaus, Mirin en Dashi weg, omdat de monstertjes die smaak niet lekker vinde
  • Zonder deze 3 ingrediënten is de hele Tamagoyaki omelette zo verdwenen!
Tamagoyaki 09
Tamagoyaki 10
Tamagoyaki 07

Bij het vijfde laagje heb je al een stammetje.

Bij laagje zes is het een boomstam!

Hopelijk ziet jouw Tamagoyaki er zo uit.

Tamagoyaki 12
Tamagoyaki homepage

Om je Tamagoyaki extra mooi te maken rol je het in een sushi-mat.

Laat 5 minuten zo staan en snij de Tamagoyaki in dikke schijven.

De laatste foto is onze Tamagoyaki versie, we blijven oefenen en later kunnen we je hopelijk laten zien hoe je een perfecte Tamagoyaki kan maken. Je kunt de Tamagoyaki vullen met allerlei lekkers, zoals verse vis, ham of spek, groenten, fruit of kaas, dus tot later!