SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Swan Lake

in de winter Swan Lake lezen? Ja!
Engelstalig , Prentenboek, Winter, Dans en Kunst
Swan lake sidepic

Swan Lake
New York City Ballet, George Balanchine
Illustrator: Valeria Delcampo
Serie: The Nutcracker en Sleeping Beauty
Originele taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: november 2020
Uitgeverij: Simon & Schuster
ISBN13: 9781481458337
Prijs: € 13.99 (HC)
Leeftijd: 4 - 12 jaar

Vandaag nog zo'n mooi prentenboek van het New York City Ballet, dit keer Het Zwanenmeer (Swan Lake) uit 2020. Een wereldwijd geliefd ballet van de Rus Peter Ilyitch Tschaikovsky uit 1877. Die na dit ballet De Schone Slaapster schreef (in 1890) en De Notenkraker (in 1892). Het Zwanenmeer is het dramatische verhaal van een jonge prins en een mooie koningin, een boze tovenaar en zijn slechte dochter, een vloek en betovering, van liefde en bedrog.

Prins Siegfried wordt intens verliefd op de mooie Zwanenkoningin Odette, die is betoverd door de boze tovenaar Von Rothbart. Overdag is zij een zwaan maar elke nacht mag zij enkele uren haar menselijke vorm aannemen. De Prins kan de betovering verbreken maar door en snode list van de tovenaar en zijn even snode dochter Odile verspeelt hij die kans. De koningin zal voor altijd een zwaan blijven maar hun liefde voor elkaar is onverbrekelijk.

Swan lake 01
Swan lake 02
Swan lake 03
Swan lake 04

Het verhaal is - zoals ook in de twee voorgaande boeken - prachtig verbeeld door Valeria Delcampo. De mooie Zwanenkoningin, de tere ballerina's en de kleurige prenten van het hof, wij zijn blij dat zij is gekozen om de boeken te illustreren. Briljant gedaan!

3 ijzig stralende sterren voor Swan Lake, van de voorlezers en alle luisteraartjes!