Boodschappenlijstje
2 eetlepels zonnebloem-olie
1 teentje knoflook, geperst
½ - 1 Madame Jeanette pepertje
2 theelepels verse gember, geraspt
1 theelepel tomatenpuree
1/2 pot Faja Lobi pindakaas
100 ml melk (of water)
1 eetlepel azijn
3 eetlepels soyasaus
1 theelepel laos
zeezout, naar smaak
Surinaamse pindasaus is een lekker extraatje bij de zomerse kipspiesjes, maar deze versie met de Madame Jeanette peper is wel pittig! Voor de monstertjes maken we de saus zonder pepertje, dan kunnen ze gezellig mee-eten.
Zo maak je zelf Surinaamse pindasaus
Plet de knoflook en hak het pepertje fijn.
Schil de verse gemberwortel en rasp het fijn.
Bak de knoflook, peper en gember zacht in de olie.
Voeg er de de tomatenpuree aan toe en roer het door.
Roer de pindakaas er door.
Doe de melk er bij en roer het door.
Blijf roeren terwijl de saus indikt.
Roer de azijn, soja en laos erdoor en een snufje zout.
De Surinaamse pindasaus smaakt lekker bij varkensvlees en kip.
Lekker!