Icon en

Surinaamse pindasaus

pittig of niet, zelfgemaakt het lekkerst!
Zomer, Met verse groenten en Sauzen
Surinam peanut sauce sidepic

Boodschappenlijstje
2 eetlepels plantaardige olie
1 teentje knoflook, geplet
½ - 1 Madam Jeanette peper
2 theelepels gemberwortel, geraspt
1 theelepel tomatenpuree
halve pot Faja Lobi pindakaas
100 ml melk (of water)
1 eetlepel azijn
3 eetlepels ketjap
1 theelepel laos
zout, naar smaak

Surinam peanut sauce sidepicll

Deze Surinaamse pindasaus is een lekker extraatje bij de zomerspiesjes, maar deze versie met de Madame Jeanette peper is wel pittig! Voor de monstertjes maken we de saus zonder pepers, dan kunnen ze gezellig mee-eten.

Zo maak je zelf Surinaamse pindasaus

Surinam peanut sauce 01
Surinam peanut sauce 02
Surinam peanut sauce 03
Surinam peanut sauce 04

Plet de knoflook en hak de peper fijn.

Schil de verse gemberwortel en rasp het fijn.

Bak de knoflook, peper en gember zacht in de olie.

Voeg er de de tomatenpuree aan toe en roer het door.

Surinam peanut sauce 05
Surinam peanut sauce 06
Surinam peanut sauce 07

Roer de pindakaas er door.

Doe de melk er bij en roer het door.

Blijf roeren terwijl de saus indikt.

Surinam peanut sauce 08
Surinam peanut sauce homepage

Roer de azijn, ketjap en laos er door en een snufje zout.

Geef de Surinaamse pindasaus bij varkensvlees en kip.

Lekker!