Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
1 vrije uitloop bio-ei
100 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram maïzena
50 gram custardpoeder
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels suikermuisjes
Vandaag wordt overal in Nederland Ketikoti gevierd. Voor iedereen die niet weet wat Keti Koti is: elk jaar op 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij gevierd. Keti Koti betekent letterlijk verbroken ketenen, de tot slaaf gemaakte mensen wierpen toen hun ketenen af en waren vrij!
Op school vieren de monstertjes deze feest elijke dag ook, met hun klas, er wordt voorgelezen en ze doen ook een rollenspel. Heel leuk! Na school, thuis lezen we ook een mooi prentenboek voor en drinken we thee met deze lekkere maïzenakoekjes erbij. Wat een feestelijke dag!
Zo maak je Surinaamse Maïzenakoekjes
Mix de boter met het ei, de suiker en vanillesuiker.
Roer de maïzena met bakpoeder en custardpoeder.
Zeef het meelmengsel bij het botermengsel.
Vouw alles door elkaar met de spatel.
Leg bakpapier op de bakplaat
Kneed het deeg kort met de hand.
Rol er tussen je handen balletjes van.
Druk de balletjes plat met een vork.
Verwarm de oven voor op 180°C
Strooi sprinkeltjes over de koekjes.
Bak de koekjes in 15-20 minuten.
Let op dat de koekjes niet bruin worden!
Laat de maïzenakoekjes eerst even afkoelen op de bakplaat
Verhuis de koekjes dan naar een rooster.
Wat een schattige, lekkere koekjes!
Veel plezier met Ketikoti vieren!