SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Stephen Hawking

voor kinderen
Wetenschap, De Ruimte en Prentenboek
Stephen hawking home

Stephen Hawking
Serie: Little People, Big dreams
Auteur: M. Isabel Sanchez Vegara
Illustrator: Matt Hunt
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: februari 2019
Uitgeverij: Quarto
EAN: 9781786037329
Prijs: € 14.95(HC)
Leeftijd: 6 - 10 jaar

Stephen hawking sidepic

Uit onvrede met het zelfbeeld dat meisjes volgens de Spaanse auteur Isabel Sanchez Vegara van kleins af aan opgedrongen krijgen begon zij aan een reeks kinderboeken over beroemde vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Zij schreef hun verhaal geschikt voor kinderen en zocht er passende illustratoren bij.  Allemaal vrouwen die de geschiedenis veranderden, door kunst, mode, muziek tot natuur & wetenschap.

Na een flinke reeks vrouwenboeken - die door feministes over de hele wereld met gejuich ontvangen werden - ondekte Isabel Sanchez Vegara dat mannen vaak dezelfde problemen hebben (duh!). Dus de serie werd uitgebreid met beroemde mannen uit o.a. de geschiedenis, sport, kunst, mode, muziek, natuur & wetenschap. Vandaag kozen we Stephen Hawking, met illustraties van Matt Hunt.

Stephen hawking 01
Stephen hawking 02
Stephen hawking 03
Stephen hawking 04

Daar zal het niet bij blijven want Ru Paul is al in de maak, Anne Frank wordt deze maand aan de reeks toegevoegd en Kamala Harris staat al op de wachtlijst, maar wij hadden liever Alexandria Occasio Cortez gezien. Liefst zou je de boeken allemaal willen hebben, van Frida Kahlo en Maya D'Angelou tot Gretha Tunberg en Jane Goodall. Van de mannen zouden bijvoorbeeld Martin Luther King, John Lennon en Sir David Attenborough ook hoog scoren hier ;)) Maar het blijft heel moeilijk om te kiezen!!

De boeken worden ook in karton uitvoering voor de allerkleinsten uitgegeven, maar wij zien meer in deze versie, vanaf een jaar of zes, zeven. In de USA worden de boeken ook in boxjes van drie (of 10) op onderwerp verkocht, dat scheelt dan ongeveer 10.00 euro, maar het blijft een dure hobby. Gelukkig is de bieb er ook nog! Desalniettemin vinden wij de boeken superleuk en goed om aan de mini-monsters voor te lezen. We hebben voorlopig nog heel wat te (voor)lezen!

Drie schitterende sterren voor de Little People, Big Dreams serie!