SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Stedelijk Museum Schiedam

is ons herfstvakantie-uitje
Info, Herfst, Vakantie- & weekenduitjes, Kunst en Informatief en leerzaam
Stedelijk museum schiedam. sidepic

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

Contact
+31 (0)10 246 3666
info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Meer informatie?
vind je hier

Stedelijk museum schiedam sidepicll

Het Stedelijk Museum Schiedam sloot 1.5 jaar gelden de deuren voor een grote renovatie. Op 14 mei 2022 gingen ze voor het eerst weer open voor publiek. Vanaf 10 juni tot en met 7 oktober waren er in het museum speciale avonden voor de bewoners van Schiedam georganiseerd. Per aangegeven district kon je met een speciaal toegangsbewijs gratis naar binnen, om het vernieuwde museum van dichtbij bekijken. Een leuke actie voor de Schiedammers en het museum!

Stedelijk museum schiedam 01
Stedelijk museum schiedam 02
Stedelijk museum schiedam 03
Stedelijk museum schiedam 04

Als echte Rotterdammers hebben we netjes tot de herfstvakantie op onze beurt gewacht, maar nu gingen wij op bezoek in Schiedam. De mini-monsters zijn nog nooit in dit museum geweest, dus ze zijn erg benieuwd naar wat er te zien is. Het trappenhuis was al meteen prachtig, met een werk van een kunstenaar op elke verdieping. Dit werk had meteen onze voorkeur, de vrouw die ons aankijkt en de intense kleuren vinden we erg mooi.

Stedelijk museum schiedam 05
Stedelijk museum schiedam 06
Stedelijk museum schiedam 07
Stedelijk museum schiedam 08

Van onder tot boven hebben we het museum gezien, de trappenhuizen, de verschillende etages, de zolder en de kelder. We vinden het een top museum, zo afwisselend! Met de leuke zitjes buiten en de grappige vuurwerkversiering mega fomaat (die we recent nog ergens in het klein op een ijsje kregen). Het uitzicht vanaf de zolder op het mooie Schiedam is geweldig. Maar genoeg over het gebouw, nu over de kunst.

Stedelijk museum schiedam 09
Stedelijk museum schiedam 10
Er zijn kleurrijke werken van Lotti van der Gaag (1923 - 1999) te bewonderen, in de tentoonstelling Festival der Liefde. Deze tentoonstelling is nog tot en met 15 januari te zien. Lotti van der Gaag is vooral bekend geworden als beeldhouwer, in de jaren 50 was zij betrokken bij de Cobra beweging. Maar haar schilderijen en tekeningen waren onderbelicht. Veel van de werken waren persoonlijk bezit van de kunstenaar en worden nu voor het eerst getoond.
Stedelijk museum schiedam 11
Stedelijk museum schiedam 12
Stedelijk museum schiedam 13
Stedelijk museum schiedam 14

Er is ook een tentoonstelling van de Schiedamse kunstenaar Piet van Stuyvenberg. Hij leefde van 1901 tot 1988 en wordt gezien als een vernieuwer in de kunst. Tot en met 15 januari 2023 kun je de tentoonstelling van zijn beeldhouwwerken zien, genaamd Verborgen in steen.

Stedelijk museum schiedam 15
Stedelijk museum schiedam 16
Stedelijk museum schiedam 17

Ook heel cool, pak gerust een krukje mee! Als je wat langer wil kijken naar een prachtig kunstwerk kun je dat in dit museum ook zittend doen. Met een handig klein & licht, inklapbaar krukje aan je schouder heb je je zitplaats altijd bij de hand :)

We hadden een heel leuke middag in het Stedelijk Museum Schiedam, veel gezien en veel geleerd ook. De giftshop is zo mooi, op zich al een kunstwerk, de koffie was erg lekker en we hebben het nog niet eens over de kelder gehad, daar gaan we snel eens met de jongste mini-monstertjes naar toe!

Ben je in de buurt van Schiedam, loop eens binnen bij het Stedelijk, dit was maar een tipje van de sluier dat we hier oplichten vandaag. Je bezoek is zeker de moeite waard!