SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Sprits

Ons eerste koekje van mei
Koekjes en Nederlands
Sprits kransjes sidepic

Boodschappenlijstje
100 gram boter
65 gram basterdsuiker
klein vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuws) bloem
½ theelepel bakpoeder
snuf zout
optioneel: jam, elke smaak

Sprits kransjes home

Omdat we van plan zijn om de hele maand mei Nederlandse koekjes te bakken beginnen we vandaag met spritsjes. Heel eerlijk, als de koekjes klaar zijn smaken ze meer naar zandkoekjes dan naar sprits. De reden hiervoor weten we niet maar de mini-monsters - die we mss beter koekjesmonsters kunnen noemen - vinden ze erg lekker. Later doen we nog een poging, met dan met een ander recept, we houden je op de hoogte.

Zo bak je spritskransjes

Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht) en leg bakpapier op de bakplaat

Sprits kransjes 01
Sprits kransjes 02
Sprits kransjes 03
Sprits kransjes 04

Klop de boter romig.

Doe de suiker bij de boter.

Voeg het ei en de vanille toe.

Voeg bloem, bakpoeder, zout toe.

Kneedt alles door elkaar tot het een samenhangend deeg is

Sprits kransjes 05
Sprits kransjes 06
Sprits kransjes 07

Schep het deeg in een spuitzak.

Spuit rozetten met een gekarteld mondje.

Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.

Laat de spritskransjes eerst 5 - 10 minuten afkoelen op de bakplaat

Sprits kransjes 08
Sprits kransjes sidepicll

Laat de kransjes helemaal afkoelen op een rooster.

Schep een theelepel jam in het midden van ieder kransje.

Lekker, bij de thee!