SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Shipwrecked

een waargebeurd verhaal
Engelstalig , Leesboek, Geschiedenis, Wetenschap en Young-adult boek en/of film
Shipwrecked home

Shipwrecked (Schipbreuk)
Auteur: Rhoda Blumberg
Illustrator: met diverse illustraties
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald in het Nederlands: niet
Gepubliceerd: januari 2003
Uitgevers: Harper Collins Publishers Inc
EAN: 9780688174859
Prijs: € 13,99 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar

Shipwrecked sidepicll

Shipwrecked is een mooi verhaal over de verbazende avonturen van een Japanse jongen van 14 jaar die echt geleefd heeft, lang geleden in Japan. Door zijn verhaal te lezen krijg je inzicht in de Japanse wetten en cultuur in zijn tijd, de jaren 1800.

Het verhaal gaat over een schipbreuk, de redding en de walvisvaart en de relatie tussen Japan en de wereld. Verder willen we je niet teveel vertellen. Wat deze jongen meemaakt is ongelofelijk en heel bijzonder, gelukkig loop het uiteindelijk goed af voor hem.

Shipwrecked 01
Shipwrecked 02
Shipwrecked 03

Het boek is geschreven door de Amerikaanse schrijfster van historische kinderboeken Rhoda Blumberg. Voor in het boek vind je een foto van Manjiro, in zijn latere jaren. De illustraties zijn schitterend, sommige zijn schilderijen van bekende Japanse kunstenaars.

Er staan ook wat heel oude tekeningen van Manjiro zelf in het boek, gesigneerd door John Dung. Dit was de naam die de Amerikanen hem gaven. Het boek werd hier in één zit uitgelezen wordt omdat het zo'n uitzonderlijk verhaal is, je kunt het moeilijk neerleggen!

3 stralende sterren voor Shipwrecked, van alle luisteraars en de lezers!