4 eetlepels zonnebloemolie
2 bio-kippenpoten of 4 drumsticks
1 grote ui + 3 tenen knoflook
1 citroengras stengel
een stukje gember (5cm)
1 liter water en 2 bouillonblokjes (kip of groente)
4 eetlepels Ketjap manis
1 madame jeanette peper
2 vrije uitloop bio-eieren, hard gekookt
10 gram selderijblaadjes, gescheurd
125 gram taugé, gewassen
4 eetlepels gebakken uitjes (gekocht)
1 zakje mini-frietjes (gekocht)
Saotosoep is een lekkere kippensoep met verse groenten en kruiden uit Suriname. Last minute gaan er taugé, vers gescheurde selderijblaadjes, een gekookt ei en sojasaus met de pepperringetjes in. Strooi er tot slot wat gebakken uitjes over De monstertjes zijn vooral dol op de mini-frietjes, die er ook bij horen :))
Zo maak je Saotosoep
Begin met de voorbereiding
Maak groente en kruiden schoon.
Was ze en laat ze uitlekken.
Plet de citroengras-stengel.
Rasp de verse gember.
Was de kippenpoten en laat ze uitlekken.
Leg ze op keukenpapier.
Kook de eieren hard in 8 minuten.
Snij het pepertje in dunne ringetjes.
Snipper de ui fijn.
Doe het pepertje in de sojasaus.
Laat de eieren schrikken onder de kraan.
Was de selderij en de taugé.
Laat ze allebei goed uitlekken.
Snij de eieren doormidden.
Zo bak je de kip
Verhit drie lepels zonnebloemolie in een grote pan.
Bak de kippenpoten goudbruin in 4 min.
Schep ze uit de pan en zet ze even opzij.
Zo maak je de soep
Bak de ui, knoflook en citroengras in 3 minuten.
Voeg 1 liter water aan het mengsel toe.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer door.
Doe de kip terug in de bouillon en draai het gas laag.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken, zo kunnen de kippenpoten goed garen
Neem de kip uit de pan en laat het afkoelen.
Verwijder het kippenvlees van de botten.
Bak de kip bruin in de laatste lepel olie.
Schep de kip terug in de kippensoep en pak de rest van de ingrediënten erbij om de soep aan te kleden
Voeg de taugë, selderij en gebakken uitjes aan de soep toe.
Breng de soep met zeezout en versgemalen peper op smaak.
Leg een ei in iedere kom Saotosoep en zet de mini-frietjes en de sojasaus met peperringetjes er naast, erg lekker!