SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Roze rumsaus

bij de pudding die we morgen maken
Kerstmis, Bijgerecht, Nederlands en Sauzen
Rumsaus side
De boodschappen
50 gram boter
50 gram bloem
550 ml melk
50 gram rietsuiker
50 ml bruine rum
een drup rode voedingskleurstof
Rumsaus promo
Een traditionele Hollandse feestpudding is de Chipolata pudding, die wordt geserveerd met een heerlijke roze rumsaus. Vandaag maken we de saus, morgen beginnen we aan de feestpudding.


Deze rumsaus is vanzelfsprekend niet voor kids, wat door de mooie roze kleur misschien wel zo lijkt. Geef de kleinsten wat roze slagroom bij de pudding, ook erg lekker!

Rumsaus 01
Rumsaus 02
Rumsaus 03
Rumsaus 04
Smelt de boter op laag vuur.
Weeg het meel af.
Roer het meel door de boter.
Laat dit twee minuutjes pruttelen.
Rumsaus 05
Rumsaus 06
Rumsaus 07
Roer de melk er in kleine beetjes tegelijk door.
Breng de saus al roerend aan de kook.
Laat het 10 minuten laag op staan en indikken.
Ik ben geen keukenprinses, al hou ik ervan om met of zonder kids leuke recepten uit te proberen. Als ik iets doe doe ik het goed dus ik doe mijn uiterste best. Maar....mijn saus lukt niet zonder klontjes, hoe ik ook roer. Daarom niet getreurd maar snel de zeef gepakt :D
Rumsaus 08
Rumsaus 09
Rumsaus 10
Rumsaus 11
Wrijf de saus door een zeef (als je ook klontjes hebt).
Zet het weer op en roer de suiker & rum erdoor.
Roer de druppel rode kleurstof door de saus.
Giet de saus door een trechter in een brandschone fles.
Rumsaus 12
Rumsaus promo
Sluit de fles goed af en bewaar hem in de ijskast.
Serveer de saus in een klein kannetje bij de chipolata pudding van morgen.