SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Rolie Polie Olie

door William Joyce
Engelstalig , Prentenboek, De Ruimte, Fantasy en Grappig
Rolie polie olie homepage

Rolie Polie Olie
Auteur/Illustrator: William Joyce
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: September 2017
Uitgeverij: Simon & Schuster
ISBN13: 9781481489577
Prijs: € 18.99 (HC)
Leeftijd: van 4 -7 jaar

De grappige kleine ronde robot Rolie Polie Olie woont op een ronde planeet waarop alles ook rond of golvend is. Hij woont daar met zijn vader en moeder, zijn kleine zusje Zoe en zijn hond Spot. Samen dansen en springen ze vrolijk door het leven en hun avontuur is helemaal op rijm geschreven, wel in het Engels helaas want het boek is niet in het Nederlands vertaald.
Rolie polie olie 01
Rolie polie olie 02
Rolie polie olie 03
De bedenker van Rolie Polie Olie is ook de oprichter van de Amerikaanse Moonbot Studios, William Joyce. Op Snazzie zijn al eerder boeken van hem besproken. Het is zijn droom om originele, fantasievolle films en boeken voor kinderen wereldwijd te maken en wat ons betreft is hem dat uitstekend gelukt! De snazzie lezers zijn groot fan van het werk van Mister W. Joyce!

 

In 2013 bespraken wij De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer, in 2016 Ollie's Odyssey; in 2017 The Numberley's en nu dan Rolie Polie Olie. Hebben wij het nog niet eens gehad over onze 8 delige favoriete boekenserie The Guardians of Childhood, die we zeker nog op Snazzie gaan laten zien in de nabije toekomst.

Rolie polie olie 04
Rolie polie olie 05
Zoals je boven aan de pagina kunt zien was Rolie Polie Olie in de jaren '90 een populaire animatieserie op televisie in Amerka. Voor de korte animatiefilm over De vliegende boeken van Marius Mindermeer won William Joyce met zijn team een Oscar. En in 2013 verfilmde DreamWorks Animations Rise of The Guardians (De vijf legendes) die met kerst in de bioscopen werd gedraaid. Niet minder dan brilliant, is die meneer Joyce!

 

3 stralende sterren dus, voor Rolie Polie olie!