SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pomodori con il Riso

Tomaten gevuld met rijst
Italiaans, Hoofdgerecht, Met verse groenten en Met verse kruiden
Pomodori con il riso sidepic

Boodschappenlijst
3 ronde rode, stevige tomaten
6 theelepels Gallo Gran Gusto (risotto) rijst
wat takjes peterselie
2 basilicumblaadjes
3-4 aardappelen
extra vergine olijfolie
een teentje knoflook
zeezout & versgemalen peper
optioneel:
paddenstoelen
Parmezaanse kaas

Pomodori con il riso sidepicll

Vandaag maken we tomaten gevuld met rijst, een typisch voorgerecht uit de Romeinse keuken. Dit gerechtje wordt in Italie ook wel voor de lunch wordt ingepakt en dan koud gegeten. De Italiaanse dame waarvan het recept komt zegt dat de tomaten dan nog lekkerder smaken, ze herinneren haar aan de uitjes in haar kindertijd. Zij gebruikt voor dit gerecht de Italiaanse Gallo Gran Gustorijst, maar als je die niet kunt krijgen is een ander merk risotto-rijst ook goed.

Zo maak je Pomodori con il riso

Pomodori con il riso 01
Pomodori con il riso 02
Pomodori con il riso 03

Snij de kapjes van de tomaten.

Schep de tomaten leeg.

Hak het vruchtvlees klein.

Doe het vruchtvlees in een kom en bewaar de kapjes

Zo maak je de vulling

Pomodori con il riso 04
Pomodori con il riso 05
Pomodori con il riso 06
Pomodori con il riso 07

Doe de rijst bij het vruchtvlees.

Voeg de knoflook toe.

Snij paddenstoelen en kruiden.

Voeg ze toe aan de tomatenmix.

Druppel wat extra virgin olijfolie over de tomatenvulling

Pomodori con il riso 08
Pomodori con il riso 09
Pomodori con il riso 10

Breng het op smaak met zout en peper.

Verdeel de vulling over de tomaten.

Schil, was en snij de aardappelen.

Verwarm de oven voor tot 180°C en vet de ovenschaal licht in met olijfolie

Pomodori con il riso 11
Pomodori con il riso 12
Pomodori con il riso 14

Leg de aardappelen in de schaal en schudt ze om met olijfolie.

Leg de tomaten er tussen en druppel er olijfolie over.

Bak de pomodori con il riso in ongeveer 1 uur.

Pomodori con il riso 14
Pomodori con il riso home

De tomaten horen iets geblakerd te zijn en de aardappelen goudbruin.

Wij eten de pomodori met kaas en sla er bij, maar de keus is aan jou.

Buon appetito!