Icon en
Pikelets sidepic

Boodschappenlijstje
Britse Pikelets

250 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1 theelepel fijne suiker
½ theelepel zout
325 ml halfvolle melk
1 theelepel boter + zonnebloemolie
Serveren met
kaas, prosciutto, vis, ei, verse groenten
jam, room(clotted ceam), vers fruit

Pikelets sidepicll

Het is tweede pinksterdag vandaag en dat betekent voor ons een vrije maandag. Tijd voor een ontspannen ontbijtje, met iets lekkers voor iedereen. Hou je van hartig of hou je van zoet, het kan allebei. We bakken Britse Pikelets vandaag, een bijzonder pannenkoekje! Wel vroeg beginnen, want het beslag moet 1.5 uur rijzen!

Zo maak je Pikelets

Pikelets 01
Pikelets 02
Pikelets 03

Verwarm de melk tot het lauw is.

Doe de rest van de ingrediënten in een kom.

Roer alles door elkaar.

Pikelets 04
Pikelets 05
Pikelets 06
Pikelets 07

Voeg de lauwe melk toe.

Roer een beslag van het mengsel.

Dek de kom af en zet hem opzij.

Laat het beslag 1.5 uur rijzen.

Na 1.5 uur is het beslag in omvang verdubbeld en heeft het grote luchtbellen

Pikelets 08
Pikelets 09
Pikelets 10

Schep het beslag om dan verdwijnen de bubbels.

Schep drie hoopjes in de pan, laat uitlopen ze tot 8cm,

Bak de pikelets op laag vuur voor 3-4 minuten zonder omdraaien.

Draai de Pikelets pas om als ze bovenop droog zijn en de bubbeltjes gaatjes zijn

Terwijl de Pikelets iets afkoelen - anders zouden roomkaas en Nutella smelten - bereiden we groenten en fruit voor

Pikelets 11
Pikelets 12
Pikelets 13
Pikelets 14

Snij de mango in blokjes.

Was groenten en fruit.

Snij tomaat en komkommer.

Rasp de pecorino romana.

Beleg de Pikelets met roomkaas, gerookte zalm en mayonaise, met roomkaas, tomaat en komkommer en met roomkaas, prosciutto en pecorino romano

Pikelets 15
Pikelets 16
Pikelets 17
Pikelets 18

Wij kozen vis, vlees en groenten.

Gecombineerd met 2 kazen.

Voor de zoete Pikelets

Bestrijk ze met jam of Nutella.

Pikelets 19
Pikelets homepage

Top ze met slagroom of clotted cream.

Of met vers fruit en slagroom!

Fijne Pinksterdag!