Icon en

Een Perzik en Lavendeltaart

een Frans geïnspireerd zomers recept
Zomer, Gebak, Frans en Met vers fruit
Perzik lavendel taart sidepic

De Boodschappen
470 ml amandelmelk
35 gram basterdsuiker
2 eetlepels amandelmelk
35 gram custardpoeder

4 grote perziken
1 rol kant&klaar bladerdeeg
1 takje lavendel
poedersuiker

Perzik lavendel taart sidepicll

Een zomerse, Frans geinspireerde simpele snel-klaar-taart met vers fruit zelf bakken is supermakkelijk en zo gebeurd! Zoek grote, lekker rijpe perziken uit en het kan niet mis gaan. Het maken van de crème pattisière is het halve werk.

Zo maak je de Perzik en lavendel taart

Verwarm de oven voor tot 190°C en schuif er een lege bakplaat in.
De taart op een hete bakplaat plaatsen maakt dat de bodem goed gaart.

Perzik lavendel taart 01
Perzik lavendel taart 02
Perzik lavendel taart 03
Perzik lavendel taart 04

Roer een custardpapje met de eetlepels melk.

Zet de melk middelhoog op en los de suiker er in op.

Blijf roeren, voeg het papje toe en breng de melk aan de kook.

Laat de custard al roerend even zacht doorkoken tot het indikt.

Perzik lavendel taart 05
Perzik lavendel taart 06
Perzik lavendel taart 07

Doe de custard in een schaal en laat het afkoelen.

Pel de perziken, verwijder de pitten en snij ze in schijfjes.

Rol het deeg uit, rol de rand rondom op en prik er gaatjes in.

Perzik lavendel taart 08
Perzik lavendel taart 09
Perzik lavendel taart 10
Perzik lavendel taart 11

Strijk de crème uit over het deeg en leg de perziken er op.

Strooi een dun laagje poedersuiker over de taart.

Bak de taart in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart even op de plaat afkoelen, dan op een rooster.

Perzik lavendel taart 12
Perzik lavendel taart 13

Aan jou de keus of je de perzik en lavendeltaart heet (warm) of koud (kamertemperatuur) wil eten, allebei lekker!