SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Pasticcini al limone, mascarpone e fragole

Gebakjes met citroen, room en aardbeien
Verjaardag, Italiaans, Gebak, Met slagroom, Met vers fruit en Picknickgerechten
Pasticcini al limone e fragole sidepic

Boodschappenlijstje
Voor de citroenvulling
250 ml melk
2 vrije uitloop bio-eidooiers
3 eetlepels fijne suiker
1 eetlepel bloem
1 eetlepel maizena
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Voor de mandjes
1 rol bladerdeeg
100 gram chocolade, gesmolten
Decoratie
250 gram mascarpone
1-2 eetlepels suiker, naar smaak
1 theelepel vanille extract
250 gram aardbeien
optioneel: poedersuiker

Italiaanse pasticcini (gebakjes) zijn erg lekker, vandaag maken we ze met citroensap en aardbeien. We bakken bakjes van bladerdeeg, of mandjes zoals ze in Italië heten. Die gevuld worden met chocolade, slagroom met mascarpone en citroensap en aardbeien. Heerlijk!

Zo maak je pasticcicni al limone, mascarpone e fragole

Zo maak je (eerst) de citroenvulling

Pasticcini citroen vulling 01
Pasticcini citroen vulling 02
Pasticcini citroen vulling 03
Pasticcini citroen vulling 04

Rasp de citroenschil.

Pers de halve citroen uit.

Doe rasp en sap in een kom.

Laat de rasp 10 minuten weken.

Roer dan de suiker erdoor

Pasticcini citroen vulling 05
Pasticcini citroen vulling 06
Pasticcini citroen vulling 07

Scheid beide eieren.

Doe ze bij het citroenmengsel.

Klop alles goed door lekaar.

Pasticcini citroen vulling 08
Pasticcini citroen vulling 09
Pasticcini citroen vulling 10
Pasticcini citroen vulling 11

Klop de melk er ook door.

Roer bloem en maizena door elkaar.

Zeef het bij het citroenmengsel.

Klop tot het goed gemengd is.

Pasticcini citroen vulling 12
Pasticcini citroen vulling 13
Pasticcini citroen vulling 14

Breng het mengsel al roerend aan de kook.

Blijf roeren tot het ingedikt is (+/- 20 minuten).

Schenk de citroenvulling in een kom.

Zet een bord op de kom , laat de citroenvulling afkoelen naar kamertemperatuur en zet de kom in de ijskast

 

Zo maak je de mandjes

Verwarm de oven voor op 180°C

Pasticcini al limone e fragole 01
Pasticcini al limone e fragole 02
Pasticcini al limone e fragole 03
Pasticcini al limone e fragole 04

Vet de bakblikken in.

Steek het bladerdeeg uit.

Druk het deeg zacht in de bilkken.

Prik gaatjes in de bodems.

Pasticcini al limone e fragole 05
Pasticcini al limone e fragole 06
Pasticcini al limone e fragole 07

Zet papieren vormpjes in de mandjes.

Vul ze met gedroogde bonen.

Bak de bakjes 10 minuten.

Pasticcini al limone e fragole 08
Pasticcini al limone e fragole 09
Pasticcini al limone e fragole 10
Pasticcini al limone e fragole 11

Neem de bakvormen uit de oven.

Verwijder de vormpjes met bonen.

Bak de mandjes nog 5-7 minuten.

Laat ze afkoelen in de bakvorm.

Zo maak je de Pasticcini al limone, mascarpone e fragole helemaal af

Smelt de chocolade au bain marie

Pasticcini al limone e fragole 12
Pasticcini al limone e fragole 13
Pasticcini al limone e fragole 14

Zet de bakjes op een rooster.

Strijk de chocolade in de bakjes.

Laat de chocolade drogen.

Pasticcini decoratie 01
Pasticcini decoratie 02
Pasticcini decoratie 03
Pasticcini decoratie 04

 Klop de mascarpone met suiker.

Spuit het op de mandjes.

Snij de aardbeien in de helft.

Druk ze in de mascarpone.

Pasticcini decoratie 05
Pasticcini decoratie homepage

We vullen ook nog wat mandjes met alleen slagroom.

Jullie raden al voor wie die zijn. Inderdaad! Voor de kleine monsters :))

Zie je 1 halve aardbei in het mandje dan heeft het een slagroom vulling, met 2 halve aardbeien zit er een citroen/ mascarponevulling in :))

Fijne zomer!