Icon en

Conchiglioni rigati

grote pasta schelpen, met aubergine
Hoofdgerecht, Italiaans, Met kaas, Met verse groenten en Pasta
Vega pasta schelpen side 01

De boodschappen
2 grote aubergines
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
blik 400 gram taliaanse tomaten
3 eetlepels verse basilicum, gescheurd
300-400 gram conchiglioni pasta - (schelpen)
100 gram pecorino Romano
zeezout & versgemalen zwarte peper

Vega pasta schelpen side 02

Italiaanse chefs hebben één ding gemeen, met weinig ingrediënten koken ze gerechten met heel veel smaak. Zo knap! Hier is er weer zo'n super simpel maar ultra smakelijk vegetarisch pasta recept van Gino D'acampo met verse produkten van Rechtstreex

Zo maak je vegetarische pasta schelpen met aubergine en tomaat

Vega pasta schelpen 01
Vega pasta schelpen 02
Vega pasta schelpen 03
Vega pasta schelpen 04
Snij de aubergines in blokjes en doe ze in een zeef.
Strooi zout over de aubergineblokjes en laat ze uitlekken.
Kook intussen de pasta in water met zout in 15 minuten al dente.
Bak of frituur de blokjes aubergine goudbruin en krokant.
Vega pasta schelpen 05
Vega pasta schelpen 06
Vega pasta schelpen 07
Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
Snipper de knoflook en de sjalotjes.
Bak ze in twee eetlepels olijfolie zacht.
Vega pasta schelpen 08
Vega pasta schelpen 09
Vega pasta schelpen 10
Voeg de aubergineblokjes toe.
Doe ook de tomaten erbij.
Voeg de fijn gesneden basilicum toe.
Maak de aubergine/tomatensaus af met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Vega pasta schelpen 11
Vega pasta schelpen home
Roer de uitgelekte pasta door de saus en geef er gemengde sla bij.
Rasp tot slot een royale hoeveelheid kaas over de pasta. Lekker!