SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Overal zijn reptielen

Britta Teckentrup
Wetenschap, Biologie, Prentenboek en Dierenboek
Overal zijn reptielen home

Overal zijn reptielen
Auteur: Camilla de La Bedoyère
Co auteur: Vitaal tekst & redactie
Serie: overal zijn... (4 delen)
Illustrator: Britta Teckentrup
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Margje en Sjoerd Kuyper
Verschenen: november 2020
Uitgeverij: Fontaine
ISBN13: 9789059567825
Prijs: € 17.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 6-7 jaar

Voor alle kinderen die van reptielen houden (onze mini-monsters bijvoorbeeld ;)) is er een prachtig boek verschenen van de Britse auteur en editor Camilla de la Bedoyere. De illustraties zijn van de ons heel bekende Duitse illustrator Britta Teckentrup. Zij is een geboren Duitse, maar ze woont al heel lang in het Verenigd Koningkrijk, om precies te zijn.

Overal zijn reptielen 01
Overal zijn reptielen 02
Overal zijn reptielen 03
Overal zijn reptielen 04

In het boek vind je heel veel informatie over allerlei reptielen, begrijpelijk voor kinderen door korte heldere teksten. Geïllustreerd met mooie afbeeldingen van de besproken dieren. Het boek heeft een moderne uitstraling door het kleurgebruik en door de computertechnieken waarmee het gemaakt is. Het omslag krijgt extra uitstraling door de zilver-gedrukte accenten. Een prachtig boek!

Overal zijn reptielen 05
Overal zijn reptielen 06

Onze mini-monsters zijn net als onze allerliefste komodo-varaan extra geïnteresseerd in wat er over varanen in het boek te vinden is. Ze luisteren aandachtig en ze vinden de platen prachtig. Het boek is een groot succes hier, het zal zeker veel (voor)gelezen worden.

Onze enige noot van kritiek: er verschijnen wel heel veel van deze zelfde soort boeken. Ook dit boek is weer deel van een serie van 3. We hebben al vissen, kleine beestjes en nu reptielen. Echt van deze tijd zijn de korte soundbites met informatie, hapklaar eigenlijk, maar aan de andere kant zijn die voor de kleintjes wel leuk juist.

2 stralende sterren voor Overal zijn reptielen, van alle snazzie monsters!