SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ouderwetse ijswafels

met homemade pistache ijs
Dessert, (Homemade) IJs & milkshakes, Nederlands en Met noten
Pistachio ice cream sidel

De boodschappen
1 doosje vanille wafels (Dille&Kamille)
900ml melk
200g fijne suiker
9 eierdooiers (vrije uitloop)
150g pistache noten
1 vanille peul
250ml slagroom

 

 

Pistachio ice cream side

Als we ouderwetse boterwafeltjes tegenkomen gaan we gelijk bedenken: wat kunnen we daar eens mee doen? Vullen met ijs + slagroom, dat is een leuk ideetje met het warme zomerweer. Laten we ouderwetse ijswafels maken!

Zo maak je ijswafels

Begin met de container van de ijsmachine een nacht van te voren in de vriezer te plaatsen.

Pistachio ice cream 05
Pistachio ice cream 06
Snij de vanillepeul in de lengte open en schraap de vanille er uit.
Zet de melk met de vanille laag op tot bijna kookpunt en neem het van het gas.
Pistachio ice cream 01
Pistachio ice cream 03
Pistachio ice cream 04
Breek de eieren en scheidt de dooiers van het eiwit.
Klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom.
Mix het eidooiermengsel tot het lichtgeel en luchtig is.
Pistachio ice cream 07
Pistachio ice cream 09
Pistachio ice cream 11
Pistachio ice cream 10
Verwijder de peul en voeg de melk langzaam door de zeef bij de eiermix.
Blijf aldoor roeren terwijl de melk wordt toegevoegd.
Laat het mengsel minstens 1 uur au bain marie afkoelen, roer nu en dan.
Hak de pistache noten fijn met een blender of staafmixer.
Pistachio ice cream 12
Pistachio ice cream 20
Pistachio ice cream 13
Giet het ijs-mengsel in de bevroren container.
Laat het ijs 20 minuten draaien in de ijsmachine.
Voeg dan de noten toe terwijl de machine draait.
Laat het ijs nog 10 minuten draaien met de nootjes erin en zet dan de machine uit.
Pistachio ice cream 14
Pistachio ice cream 15
Pistachio ice cream 16
Pistachio ice cream 17
Schep het ijs over in een diepvriesbak.
Klop de slagroom stijf.
Leg een wafel op elk bordje.
Schep een bol ijs op elke wafel.
Pistachio ice cream 18
Pistachio ice cream home
Spuit stijfgeslagen slagroom rondom het ijs.
Druk een wafeltje bovenop het ijs en smullen maar!