Joconde cakebeslag
70 gram amandelmeel
2 vrije uitloop bio-eieren
60 gram patentbloem
70 gram fijne suiker
70 gram poedersuiker
140 gram vrije uitloop bio-eiwit (+/- 5 eieren)
vulling
vanille botercrème (van banketbakkersroom)
125 gram abrikozenjam
poedersuiker, om te bestuiven
500 gram marsepein, oranje
Voor Koningsdag maken we dit jaar Oranje kasteeltjes. Van Joconde-beslag met botercrème, abrikozen jam en marsepein ouderwts lekker. We steken kleine kroontjes uit, voor bovenop. Speciaal voor de jarige koning, maar wij eten ze allemaal zelf op! :)))
Let op! De banketbakkersroom-botercrème staat in een apart recept, bewaar 2 eidooiers hiervoor!
Zo maak je Oranje kasteeltjes voor Koningsdag
Zeef het amandelmeel.
Doe er de 2 hele eieren bij.
Klop tot het goed gemengd is.
Doe het eiwit in de mixer.
Klop het eiwit half stijf.
Voeg de suiker toe en klop het stijf.
Nu heb je amandelmeel met ei en de eiwitten.
Doe een beetje eiwit bij het amandelmeelmengsel.
Klop het lichtjes door elkaar tot het gemngd is.
Klop dan de rest van het eiwit door het mengsel.
Zeef de bloem bij het mengsel en vouw het in.
Verwarm de oven voor op 190°C en leg bakpapier op de bakplaat
Zeef en vouw de poedersuiker in.
Giet het beslag op de bakplaat.
Laat het beslag in de hoeken lopen.
Bak de Joconde cake in 10-12 minuten gaar.
Laat op het bakpapier afkoelen op een rooster.
Snij de rommelige randjes van de cake.
Snij de cake in ongeveer gelijke vierkantjes.
Wij maken kasteeltjes met 3 dunne laagjes cake, we houden ongeveer 30 nette vierkantjes over, de andere eten de kids alvast ;)
Strijk botercrème op het eerste laagje.
Dek af met een laagje abrikozenjam.
Dek af met een leeg cake-vierkantje.
Smeer rondom af met botercrème inclusief de top.
Rol en snij lange stroken marsepein recht af.
Vouw het marsepein om de gebakjes en snij af.
Vouw de vier hoeken netjes naar binnen.
Pak nu de botercrème erbij en spuit er rozetjes bovenop.
Steek kroontjes uit, zet ze erop en laat de botercrème even opstijven.
We wensen je een zonnige, vrolijke Koningsdag!