SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Op zoek naar Tom

bij de Romeinen
Wetenschap, Geschiedenis, Kijk en Zoekboek en Prentenboek
Op zoek naar tom sidepic

Op zoek naar Tom bij de Romeinen
Auteur: Nosy Crow
Illustrator: Fatti Burke
Serie: Op zoek naar Tom (in het Oude Egypte)
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Astrid Staartjes
Verschenen: juli 2020
Uitgeverij: Condor
Uitgave ism : Rijksmuseum van Oudheden
EAN: 9789492899972
Prijs: € 14.99 (HC)
Leeftijd: 6 - 10 jaar

Op zoek naar tom sidepicll

Op zoek naar Tom bij de Romijnen is een prachtig zoekboek. Het boek is oorspronkelijk uitgegeven door Nosy Crow LTD in samenwerking met The British Museum waar op dit moment (net open!) een tentoonstelling te bewonderen is over Nero, de man achter de Mythe. De Nederlandse versie van dit boek is in samenwerking met ons Leidse Rijksmuseum Van Oudheden (nog gesloten tot 8 juni) uitgegeven. Hoe leuk is dat?

Op zoek naar tom 01
Op zoek naar tom 02
Op zoek naar tom 03
Op zoek naar tom 04

Dit boek is erg leerzaam, je leest bijvoorbeeld dat de Romeinen al flats bouwden. Vaak wordt gedacht dat alle Romeinen in villa's woonden maar dat was alleen voor de echt rijke Romeinen weggelegd. In de Romeinse flats ging het precies andersom dan in de onze.

Bij ons wil je graag zo hoog mogelijk wonen voor het mooie uitzicht en dat kost je natuurlijk meer. Als je veel geld hebt woon je helemaal bovenin, in een pent-house. Maar een welgestelde Romein leefde op de begane grond en hoe armer je was hoe hoger je woonde!

Op zoek naar tom 05
Op zoek naar tom 06

Zoals je ziet in de inhoud wordt het dagelijks leven van diverse Romeinen beschreven. Maar allerlei andere coole onderwerpen komen ook voorbij, elke keer als je de bladzijde omslaat. Je ziet Gladiatoren in het Colosseum zwaardvechten, Romeinse soldaten oefenen in Campus Martius en je ziet de Romeinen relaxen in de Thermen.

Terwijl je Tom zoekt dwaal je door het Oude Rome via de vrolijke prenten in dit boek, gemaakt door Fatti Burke. Wat je allemaal over de Romeinen weet als het boek uit is? Heel veel! Met een verklarende woordenlijst achterin het boek.

3 stellae et lumen (stralende sterren ;) ) voor Op zoek naar Tom bij de Romeinen, van alle snazzie-lezertjes jong en ouder!