SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Op de laatste dag van de zomervakantie

gaan we naar Arboretum Trompenburg
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Arboretum sidepic

Trompenburg, tuinen en arboretum
Honingerdijk 86 (beneden)
3062 NX Rotterdam

Telefoon: 010 – 233 01 66
E-mail: tuin@trompenburg.nl

Openingstijden april - oktober
Maandag: 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag - zondag: 10.00 - 17.00 uur

Een heel leuk uitje dat we niet alleen voor de zomer bewaren is een bezoek aan Arboretum Trompenburg. Je kunt ons het hele jaar door daar vinden. Maar nu is het zomervakantie en Puk heeft zijn JeugdVakantiepaspoort waarmee je in het Arboretum een spannende speurtocht kan doen. Vorige jaar deden we dat ook en toen was het een groot succes!

Bij de entree krijgt Puk een schepnet, een clipboard met een potlood en een rugtas. In de rugtas zitten - heel belangrijk! - de opdrachten, een plattegrond, een vergrootglas op een potje en een centimeter. Benieuwd wat we gaan doen?

Arboretum 01
Arboretum 02
Arboretum 03

Dit jaar begint de tocht met het downloaden van een app, dan gaan de bomen tegen je praten. Geen tijd voor zegt Puk, we gaan eerst naar de Koi karpers, zijn favorieten, opdracht nummer 3. Op weg naar de karpers komen we bordjes met dennenappels richting opdracht 2 al tegen, die gaat over dennenbomen.

We gaan op zoek naar het naaldbomenbos en we volgen de bordjes, al snel hebben we het gevonden! We zoeken een speciale dennenboom maar hoe heet die? Snel even op ons clipboard schrijven hoe de dennenboom heet. Hoe heet die boom? Dat houden we geheim ;))

Maar dat is leuk, de dennenappels van de naaldbomen mogen mee naar huis. Er blijft genoeg over voor alle andere kinderen want er liggen er heel veel! Maar nu naar de Koikarpers!

Arboretum 05
Arboretum 06
Arboretum 07

In en op het water bij de Koikarpers leven heel veel waterdiertjes, je mag ze vangen. Dan kun je ze bekijken in het potje en snel weer terugzetten in het water. Met behulp van een dierenkaart kunnen we invullen welke diertjes we hebben gezien. We zagen een waterspin; een blauwe libelle, een schaatsenrijdertje en een schooltje baarsjes.

En wat zien we aan de overkant van het water? Bordje nummer 4. Daar moet een heel bijzondere boom staan maar dat wordt moeilijk zoeken, hier staan alleen maar heel bijzondere bomen! Om de vraag te beantwoorden moeten we goed tellen, maar dat valt nog niet mee! We zijn benieuwd of we het goede antwoord hebben.

Arboretum 08
Arboretum 09
Arboretum 10
Arboretum 11

Na de Koikarpers en opdracht 4 zoeken we onze weg naar het theehuis voor een tussenstop met thee, taart en een ijsje. Een goed moment want we zijn op de helft van de speurtocht. Onderweg komen we zoveel mooie dingen tegen! Een volière met de schattigste babyvogeltjes, een kas met alleen maar cactussen, een bijenhotel, een prachtige vlinder, een waterschildpad op een eilandje (is hij echt?) en overal waar je kijkt zie je de mooiste bomen, bloemen en struiken!

Arboretum 08
Arboretum 09
Arboretum 10
Arboretum 11

Als je bij dit poortje komt mag je er gewoon door gaan en aan de andere kant zie je dit. Wij komen ook grote paddenstoelen tegen en het is niet eens herfst, ze zijn schitterend! Doorlopen want we willen thee en taart maar wel handig dat we al zien waar onze opdrachten straks te vinden zijn.

Arboretum 12
Arboretum 13
Arboretum 14

Na de thee gaan we weer dit geheimzinnige laantje in. Daar zien we opdracht 6 al maar die verklappen we niet! Opdracht 5 komt er vlak na, met een paar moeilijke vragen om te beantwoorden! Eerst moeten we weer tellen en dan moeten we heel goed nadenken wat het juiste antwoord zou kunnen zijn! Als alles opgeschreven is gaan we naar de laatste opdracht, nummer 7.

Arboretum 15
Arboretum 16
Arboretum 17

Bij opdracht zeven aangekomen zien we gelijk wat de bedoeling is, misschien zien jullie het ook al. Als we even nagekeken hebben of alles netjes genoteerd is gaan we terug naar de uitgang.

De rugtas met spulletjes en het schepnet worden weer ingeleverd en het clipboard wordt bekeken door de mevrouw. Als je je best gedaan hebt mag je nog een klein plantje uitkiezen, voor thuis.

Dankjewel Arboretum, voor de fijne dag en het leuke plantje!