Icon en

Okke, Nootje en Doppejan

een klassiek kinderboek van Elsa Beskow
Prentenboek, Herfst en Antroposofie
Okke  nootje en doppejan home
Okke, Nootje en Doppejan
Auteur/Illustrator: Elsa Beskow
Oorspronkelijk: Zweeds
Vertaald door: F. Bijlsma, I. Verschuren
Verschenen: oktober 2011
uitgeverij: Christofoor
ISBN13: 9789062382033
Prijs: € 14.95 (HC)
Leeftijd: 4-6 jaar
Okke  nootje en doppejan side
Omdat de herfst er aan komt lezen we Okke, Nootje en Doppejan, een hefstavontuur van drie kleine bosbewoners. Een prachtig prentenboek uit 1939, van de Zweedse kinderboekenschrijfster/illustrator Elsa Beskow. Op de Vrije School worden haar boeken vaak voorgegelezen.


De elementen die in het antroposofisch onderwijs zo belangrijk zijn spelen in haar boeken een grote rol. Zoals de wijsheid van de natuur, het ritme van de seizoenen en onze verbinding met de aarde, met onze medemensen en met de dieren.


Voor wie hier niet mee bekend is in het kort: Antroposofie is een spirituele filosofie en occulte wetenschap die is gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner. De naam van deze maatschappelijke stroming komt uit het Grieks, Antropos - mens en Sofia - wijsheid.

Okke  nootje en doppejan 01
Okke  nootje en doppejan 02
Okke  nootje en doppejan 03
Maar ook als Antroposofie niet voor jou is blijven de boeken mooi en kun je er heerlijk uit voorlezen aan kinderen. Kleine kanttekening: de personages worden snel boos en dat vinden wij minder leuk. Aan de andere kant: het boek is tenslotte in 1939 geschreven, dus wij passen het weglaat-principe toe waar het ons beter lijkt ;)


Drie helder stralende sterren voor Okke, Nootje en Doppe Jan!