SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Normandische kip met appels

een Franse stoof
Met appels, Herfst, Hoofdgerecht en Kip & gevogelte
Normandy chicken sidepic

Boodschappenlijstje voor 4 personen
20 gram boter / 1 eetlepel olie              
4 kipfilets                        
zeezout en versgemalen zwarte peper        
2 grote of 6 kleine sjalotten, gehalveerd
takje rozemarijn        
2 teentjes knoflook, heel    
2 appels, gehalveerd
200 ml kippenbouillon
200 ml appelcider of appelsap
50 ml slagroom

Normandy chicken sidepicll

Dit perfecte herfstrecept komt uit Normandië maar... hebben we dit al niet eerder gemaakt? Nee! We maakten Normandische varkenshaas en Normandische pannenkoeken maar nog geen Normandische kip. Deze 3 herfstrecepten hebben nog iets gemeen behalve Normandië: ze worden alledrie met appels gemaakt. Logisch, want er groeien veel appels Normandië en in deze recepten spelen ze de hoofdrol!

Zo maak je Normandische kip

Verhit de boter en olie op laag vuur

Normandy chicken 01
Normandy chicken 02
Normandy chicken 03
Normandy chicken 04

Snij de kip in repen.

Kruid de kip-stroken goed.

Braad de kip rondom aan.

Tot de kip gelijkmatig bruin is.

Maak intussen de sjalotten, knoflook, appels en rozemarijn schoon

Normandy chicken 05
Normandy chicken 06
Normandy chicken 07

Snij de uien in vieren, laat de knofllok heel.

Schil en snij de appels door de helft.

Rits de blaadjes van de rozemarijn.

Normandy chicken 08
Normandy chicken 09
Normandy chicken 10
Normandy chicken 11

Neem de kip uit de pan.

Bak ui en knoflook tot ze bruin zijn.

Voeg er de rozemarijn aan toe.

Bak de appels aan de randen bruin.

Meet het appelsap en de kippenbouillon af

Normandy chicken 12
Normandy chicken 13
Normandy chicken 14

Roer het sap door de hete kippenbouillon.

Schenk het in de pan.

Neem de appels uit de pan.

Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hetelucht

Normandy chicken 15
Normandy chicken 16
Normandy chicken 17
Normandy chicken 18

Roer de room erdoor.

Leg kip en appels terug in de pan.

Laat de kip 15 minuten garen.

Bak de aardappelschijfjes goudbruin.

Normandy chicken 18
Normandy chicken 19

Roerbak de asperger broccoli tot het beetgaar is.

Bon appétit!