Icon en

Naan brood

een must bij een Indiase maaltijd
Brood bakken en Aziatisch
Naan side

De boodschappen
250 gram bloem
10 gram suiker
een mespunt zout
5 gram bakpoeder
120 ml melk
30 ml plantaardige olie
maanzaad of sesamzaad
15 gram zachte boter

Naan promo
Naan brood (flat bread noemen de Britten het) is lekker om in de saus van je curry te dippen. Het is een onmisbaar onderdeel van de maaltijd in India. Zelfgemaakt is het extra lekker, wel gelijk eten als het uit de oven komt!

 

Zo maak je naan-brood

Naan 01
Naan 02
Naan 03
Naan 04
Zeef de bloem met de suiker, zout en bakpoeder in een kom.
Meet 120 ml melk en 20 ml olie af.
Roer de melk en de olie goed door elkaar.
Maak een kuiltje in het meel en giet de melk/olie erin.
Naan 05
Naan 06
Naan 07
Werk van binnen naar buiten en kneedt al het vocht door de meel.
Blijf ca 10 minuten kneden, een klein beetje bloem toe als het deeg kleeft.
Smeer de kom in met olie, leg het deeg erin en dek het af met een vochtige theedoek.
Naan 08
Naan 09
Naan 10
Naan 11
Laat het deeg op een warme plaats 15 minuten rijzen.
Verwacht niet dat het deeg veel rijst, er zit geen gist in.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze uit tot 0.5 cm dikte.
Strooi de zaadjes over de broodjes en druk ze in het deeg.
Naan broodjes horen traditioneel de vorm van een traan te hebben maar een ovaal of cirkel kan ook. Verwarm de grill voor op medium en plaats de bakplaat er onder.
Naan 12
Naan 13
Naan promo
Leg de Naan ca 2 minutenop de bakplaat onder de grill of tot ze lichtbruin zijn.
Laat de broodjes iets afkoelen en strijk er wat gesmolten boter over.
Serveer de Naan terwijl ze nog warm zijn bij een curry en raita.
Naan promo ll
Naan promo lll
Smakelijk eten!