SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mythos

door Stephen Fry
Wetenschap, Geschiedenis, Young-adult boek en/of film en Mythologie
Mythos home

Mythos
Auteur: Stephen Fry
Serie: 3 delen: Mythos, Heroes, Troy
Originele taal: Engels
Vertaald door: Henny Corver; Pon Ruiter; Frits van der Waa & Ineke van den Elskamp
Verschenen: Februari 2020
Uitgever: Thomas Rap
ISBN13: 9789400406162
Prijs: € 15.00 (paperback)
Leeftijd: 16 jaar en ouder

Voor onze Young Adult-lezers hebben we ook de Griekse Mythen, maar dit boek heet Mythos en de verhalen worden verteld door Stephen Fry. Als groot liefhebber van de klassieke wereld - zoals hij in het filmpje zelf verklaard - schreef hij een serie van drie boeken met Klassiek Griekse mythen. De verhalen worden op zijn geheel eigen wijze verteld, ze staan bol van losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies. Precies waar de Oude Grieken zo van hielden en waar Stephen Frey zelf ook veel van houdt.

Mythos 01
Mythos 03
Mythos 02

Het boek is geïllustreerd met afbeeldingen van de mythen op oude schilderijen, die over de hele wereld in musea hangen. Een verklarende lijst is aan het boek toegevoegd, dus als je de schiderijen in al hun glorie in het echt wil bewonderen dan weet je waar je ze kunt vinden.

Mythos 04
Mythos 05

Het is geen toeval dat Mythosal snel werd genomineerd voor de shortlist van de British National Book Award. Volgens snazzie helemaal terecht ook want het is een fantastisch book! Indrukwekkend en betoverend, slim herschreven en spannend maar bovenal amusant en grappig, lezen dus dit boek!

3+ voor eeuwig stralende sterren voor Mythos en Stephen Fry, meesterverteller from all (young and older) snazzie readers!