SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mooi weer? Beren-theetje!

met mini-bananenbrood
Brood bakken, Met vers fruit, Lente, Nederlands en Buiten spelen

De boodschappen
200 gram tarwemeel
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
2 grote bananen
100 gram suiker
60 gram donkerbruine suiker
1 vrije uitloop ei
80 ml zonnebloem-olie
2 theelepels vanille extract

Mini bananen brood 16

Vandaag bakken wij mini-bananenbrood naar het recept van Bake to the roots. Dit is het blog van Marc uit Duitsland, dit is één van onze favoriete food blogs. Niet alleen zijn de foto's erg mooi en vinden wij de schrijfstijl aansprekend maar (het allerbelangrijkst!) zijn baksels zijn om op te eten. Ook fijn, je kunt zijn blog behalve in het Duits ook in het Engels lezen.

Zo maak je Marc's mini bananenbrood

Mini bananen brood 01
Mini bananen brood 03
Mini bananen brood 04
Mini bananen brood 02
Roer meel, baking soda, zout, bakpoeder en kaneel samen.
Meet de juiste hoeveelheid olie af in een maatbeker.
Plet de bananen met behulp van een vork.
Doe bananen, suikers, ei, olie en vanille in een mixerkom.

Verwarm de oven voor op 200°C

Mini bananen brood 05
Mini bananen brood 06
Mini bananen brood 07

Mix de ingrediënten tot één geheel.

Voeg het meelmengsel toe en spatel het er door.
Vet de mini-broodvormpjes in.
Mini bananen brood 08
Mini bananen brood 09
Mini bananen brood 10
Mini bananen brood 11
Verdeel het beslag over de 6 bakvormpjes.
Tik de vormpjes even op het werkblad.
Bak de broodjes 8 minuten op 200°C.

Zet de oventemperatuur terug naar 175°C.

Bak de broodjes nog 10 - 12 minuten op deze lagere temperatuur

Mini bananen brood 12
Mini bananen brood 13
Mini bananen brood 14
Laat het brood eerst afkoelen in de vompjes.
Tik het bananenbrood uit de vormpjes.

Erg lekker bij kabouterthee!

Mini bananen brood 15
Mini bananen brood 17

Helaas zijn de grotere mini-monsters allemaal op school maar gelukkig is Beer thuis. Het thee-partijtje samen met Beer was erg gezellig!

Fijn weekend!