Icon en

Mini chocoladebrownies

voor Easter
Met chocolade, Gebak en Pasen
Easter brownies sidepic

Boodschappenlijstje
175 gram boter, in stukjes
150 gram pure chocolade
250 gram lichtbruine basterdsuiker
85 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram cacao
3 grote bio-eieren, losgeklopt
100 gram melkchocolade, in stukjes (75/25gram)
mini-chocolade-eieren, om te versieren

Easter brownies sidepicll

Pasen komt er aan en we zoeken naar de lekkerste recepten, samen met de mini-monstertjes. Brownies zijn een favoriet van groot en klein, we kiezen mini's met extra veel chocolade en mini-paaseitjes er op. Succes verzekerd!

Zo maak je extra-chocolade-brownies op mini formaat

Begin met de voorbereiding

Easter brownies 01
Easter brownies 02
Easter brownies 03
Easter brownies 04

Zet de papieren vormpjes in een bakblik.

Hak de beide chocolades in stukjes.

Zeef bloem, cacao en zout bij elkaar.

Doe boter, suiker, pure chocola in een pan.

Zet de pan op laag vuur en blijf roeren tot de boter en suiker zijn gesmolten

Easter brownies 05
Easter brownies 06
Easter brownies 07

Laat de chocolade wat afkoelen.

Klop tot slot het ei los.

Alles staat nu klaar om beslag te maken.

Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht

Easter brownies 08
Easter brownies 09
Easter brownies 10
Easter brownies 11

Roer de chocolade door het meelmengsel.

Roer de geklopte eieren er ook door.

Roer het beslag door elkaar.

Vouw er 75 gram van de melkchocola in.

Zet de overgebleven 25 gram melkchocolade-stukjes opzij

Easter brownies 12
Easter brownies 13
Easter brownies 14

Vul de vormpjes met beslag.

Bak de brownies in 12-15 minuten.

Laat ze 10 minuten afkoelen in het bakblik.

Easter brownies 15
Easter brownies 16
Easter brownies 17
Easter brownies 18

Smelt de 25g melkchocola au bain marie.

Zet de brownies op een rooster.

Roer de gesmolten chocola.

Schep wat op de brownies.

Druk mini-eitjes in de chocola en laat de chocolade drogen

Easter brownies 19
Easter brownies home

Vrolijk Pasen!