Icon en

Zuppa di verdure

Antonio Carluccio's stevige, vegetarische groentesoep
Italiaans, Hoofdgerecht, Met verse groenten, Soep en Vegetarisch
Zuppa di verdure sidepic
De boodschappen
1 kg groente, bv wortel, bleekselderij,
kool, aardappelen, aubergine, courgette
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
2 L groentefond, bouillonblokjes
400 gram Borlotti-bonen
150g tubettini pasta
40 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels pesto
Zuppa di verdure homepage
De goedgevulde groentesoep van Antonio Carluccio eten we graag in het weekend, het is erg lekker en je maakt hem gemakkelijk. Wij gebruikten bucatini pasta omdat de tubettini op was, alleen even zelf knippen ;) Maak de soep op zaterdag en eet het op zondag, dan smaakt ie het lekkerst!


Jammer dat er geen nieuwe recepten meer bijkomen maar gelukkig heeft Antoinio Carluccio er zoveel nagelaten - in zijn prachige kookboeken en online - dat we vooruit kunnen. En we kunnen op youtube Two Greedy Italians terugkijken, een favoriet tvprogramma van ons!


Zo maak je zuppa di verdure
Je kunt alle soepgroenten natuurlijk gesneden kopen maar lekker verse groente zelf snijden is een plezier voor ons, zeker met hulp van de kids!

Zuppa di verdure 01
Zuppa di verdure 02
Zuppa di verdure 03
Zuppa di verdure 04
Was en snij de groenten in blokjes.
Was de Borlotti-bonen.
Fruit ui en knoflook 2 minuten.
Maak 2 liter fond.
Zuppa di verdure 05
Zuppa di verdure 06
Zuppa di verdure 07
Doe ui, knoflook en blokjes groente bij de bouillon, kook 12 minuten.
Voeg de Borlotti bonen aan de soep toe en roer de gebroken pasta er door.
Kook de soep nu nog 6 - 7 minuten of tot de pasta zacht is.
Zuppa di verdure 08
Zuppa di verdure 09
Verwijder de pan van het vuur en roer de pesto door de soep.
Serveer de soep met de kaas en vers gebakken tomaat/olijfbrood.
Na toevoeging van de pesto is de soep in principe klaar. Maar als je hem een nacht in de ijskast zet vermengen de smaken zich en is de soep door de aardappels gebonden. Het maakt de soep nog lekkerder.