Icon en

Mexicaanse tortilla taart

lekker pittig!
Hoofdgerecht, Met kaas, Met verse groenten, Gehakt en Mexicaans
Tortilla bake sidepic

De boodschappen
2 uien (gehakt)
2 teentjes knoflook (gehakt)
2 paprika's (gehakt)
750 gram rundergehakt
1 zakje mexicaanse kruiden
1 eetlepel olijfolie

400 gram tomaten uit blik
1 klein blikje tomatenpuree
2 eetlepels mango pulp
zeezout & zwarte peper
3 tortilla wraps (groot)
100 gram mozzarella
100 gram Grana Padano of Parmezaan

Mary Berry werd geïnspireerd door de Mexicaanse tortilla voor deze hartige taart. Ons recept is er losjes op gebaseerd. De taart is snel klaar en smaakt erg lekker. De kids vinden het leuk om te helpen dus ze snijden de paprika met een plastic mesje ;D

Zo maak je de tortillataart

Tortilla bake 01
Tortilla bake 02
Tortilla bake 03
Tortilla bake 04
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak uien en knoflook zacht maar niet bruin.
Voeg de gehakt toe en bak het bruin.
Bak ook de paprika mee tot beetgaar.

Laat het gehaktmengsel 30 minuten sudderen en verwarm de oven voor op 200°C

Tortilla bake 06
Tortilla bake 05
Tortilla bake 07
Zet deze ingrediënten alvast klaar.
Roer de mexicaanse kruiden door.
Voeg het blik tomaten toe.
Tortilla bake 08
Tortilla bake 09
Tortilla bake 10
Tortilla bake 11
Dan de tomatenpuree.
En de mango pulp.
Bestrooi met peper & zout.
Schep 1/3 vulling in de vorm.
Tortilla bake 12
Tortilla bake 13
Tortilla bake 15
Dek de vulling af met een wrap.
Schep hier weer een laag vulling op.
Maak in totaal 3 lagen, eindig met kaas.
Omdat we gasten hebben die niet van kaas houden beleggen we de helft van de tortillas met kaas.

Tip: als je de kaas weglaat dek de taart dan af met aluminiumfolie, anders droogt het gehakt uit.

Tortilla bake 16
Tortilla bake 17
Tortilla bake home
Bak de tortilla 25 minuten in de oven.
Laat de taart even afkoelen.
Serveer de taart met een groene salade.