SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Meskouta cake

uit Marokko
Gebak, Dessert, Met vers fruit en Marokkaans
Meskouta cake sidepic

Boodschappenlijst
4 grote biologische eieren                
300 gram fijne suiker             
120 ml plantaardige olie              
250 gram patent bloem               
4 theelepels bakpoeder
½  theelepel zout
120 ml vers sinaasappelsap
rasp van 1 - 2 sinaasappels
1 theelepel vanille extract
poedersuiker, om te bestrooien

Meskouta cake sidepicll

De Marokkaanse Meskouta cake is heel licht, luchtig en erg lekker. Deze cake wordt gemaakt met sinaasappel of citroen maar ook met allebei. Zowel het sap als de rasp van het citrusfruit wordt in de cake verwerkt en dat maakt deze cake fris en geurig. Wij maakten het halve recept dus helaas is de cake niet in de mooie, originele vorm gebakken. Hij smaakt gelukkig wel net zo lekker!

Zo maak je een Meskouta cake

Verwarm de oven voor op 180°C

Meskouta cake 01
Meskouta cake 02
Meskouta cake 03
Meskouta cake 04

Doe eieren en suiker in een grote kom.

Klop tot het mengsel dik en luchtig is.

Klop dan de plantaardige olie er door.

Doe meel, zout en bakpoeder in een kom.

Meskouta cake 05
Meskouta cake 06
Meskouta cake 07

Roer het goed door elkaar.

Voeg het meel bij het eiermengsel.

Mix het tot een glad beslag.

Meskouta cake 08
Meskouta cake 09
Meskouta cake 10
Meskouta cake 11

Rasp de schil van de sinaasappel.

Pers de sinaasappel.

Doe het sap bij het beslag.

Klop het er goed door.

Meskouta cake 12
Meskouta cake 13
Meskouta cake 14
Meskouta cake 15

Voeg de rasp en vanille aan het beslag toe.

Vet de vorm in, bestrooi dun met meel.

Vul de vorm met het beslag.

Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.

Test door een prikker in de cake te steken of hij gaar is

Meskouta cake 16
Meskouta cake 17

Laat de cake 7-10 minuten afkoelen in de bakvorm.

Tik de cake uit de vorm en laat verder afkoelen, op een rooster.

Bestrooi de Meskouta cake licht met poedersuiker en serveer hem meteen