Boodschappenlijstje (45 koekjes)
95 gram zachte boter (ipv 65g)
50 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-eidooier
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram bloem
15 marshmallows
180 gram melkchocolade
50 gram witte chocolade
Op zoek naar koekjesrecepten voor het suikerfeest kwamen we Ellouisa's Cooking tegen, een blog met heel veel koekjesrecepten. De marshmellowkoekjes leken ons leuk om te proberen. Omdat ons deeg te kruimelig bleef om uit te rollen hebben we de hoeveelheid boter aangepast. Verder hebben we het recept nauwkeurig gevolgd en de koekjes zijn prima geworden. Dus we geven het recept graag door met 2 eetlepels meer boter, zie maar hoe het bij jou gaat. Onze koekjes waren iig erg lekker!
Zo maak je Ellouisa's marshmellowkoekjes
Mix boter en suiker romig.
Mix de eidooier en olie er door.
Het mengsel wordt wat losser.
Mix nu het meel er door.
We kneden extra boter door het deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Zet het even in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het deeg dun uit.
Steek er kleine cirkels uit.
Bak de koekjes +/- 10 minuten.
Laat de koekjes afkoelen.
Verhoog de oventemperatuur tot 200°C
Snij de marshmellows door de helft.
Druk de marshmellow met de snijkant op de koekjes.
Zet de koekjes 2 minuten terug in de oven.
Neem de koekjes uit de oven.
Smelt eerst de melkchocolade au bain marie
Druk de marshmellows voorzichtig wat platter.
Doop de koekjes in de melkchocolade.
Plaats de koekjes op bakpapier.
Smelt de witte chocolade au bain marie
Laat de melkchocola in de ijskast harden.
Spuit met een klein puntzakje witte chocolade streepjes op de koekjes.
De koekjes zijn echte kids pleasers dus je begrijpt dat ze hier heel goed ontvangen zijn, Fijn Suikerfeest!