Icon en

Madelief bakt

kerstkoekjes!
Cadeautje, Koekjes, Kerstmis en Traktatie
Christmas cookies side pic

De boodschappen
175 gram meel en wat om te strooien
100 gram koude boterblokjes
50 gram lichtbruine basterdsuiker
15 ml melk (1 eetlepel)
5 gram koekkruiden
geraspte schil van 1 sinaasappel
100 gram zuurtjes in kerstkleuren

 

Christmas cookies 22

Deze prachtige glas-in-loodkoekjes geven je een echt kerstgevoel. Bak ze samen met de kids, zoek er een feestelijke schaal bij en heb veel plezier bij het bakken en proeven van de koekjes. Zo maak je samen mooie kerstherinneringen!

Zo maak je glas-in-loodkoekjes

Christmas cookies 01
Christmas cookies 02
Christmas cookies 07
Christmas cookies 03
Weeg alle droge ingrediënten exact af.
Doe ze in een grote kom.
Voeg de suiker toe en roer het door.
Doe ook de melk erbij.
Christmas cookies 05
Christmas cookies 06
Christmas cookies 08
Rasp de sinaasappel schil en voeg het toe.
Verdeel de geraspte schil over het meel.
Lepel de inhoud van de kom in de blender.
Christmas cookies 09
Christmas cookies 10
Christmas cookies 11
Christmas cookies 12
Blitz de inhoud een paar keer achter elkaar in de blender.
Kneed het deeg nog even snel met de hand.
Rol het deeg in een bal als het glad en soepel aanvoelt.
Rol het deeg in folie en leg het 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Christmas cookies 13
Christmas cookies 14
Christmas cookies 15
Strooi wat meel op je werkblad en rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek er figuren uit met een grote en een zelfde kleinere koekjes-uitsteker.
Steek gaten uit met de kleinere uitstekers en leg de koekjes op de bakplaat.
Christmas cookies 16
Christmas cookies 17
Christmas cookies 19
Sla de zuurtjes met een deegroller in kleine stukjes.
Vul de gaten tot de rand met kleingeslagen zuurtjes.
Bak de koekjes in 12-15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Christmas cookies 20
Christmas cookies 21
Als de koekjes gebakken zijn zien we pas dat de zuurtjes van roze in oranje zijn veranderd. Niet zo'n kerstige kleur!
Maar als de koekjes afgekoeld zijn en de vulling hard is staat het oranje toch erg mooi op de schaal.

TIP! Bovenaan dit blog rechts zie je een koekje van de tweede bak dat met een druppel rode voedingskleurstof in de zuurtjes is bijgekleurd. Zo wordt de vulling wel mooi kerstrood!

Vrolijke Kerst!