Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram gouden rietsuiker
2 vrije uitloop bio-eieren
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels melk
50 gram witte chocoladeknoopjes
De botercrème
100 gram witte chocolade
150 gram zachte boter
140 gram poedersuiker, gezeefd
De bijen
100 gram geel rolfondant
25 gram zwart rolfondant
25 gram wit rolfondant
zwarte eetbare viltstift
De dagen worden nu zonnig en warmer en er is veel gezoem in de tuin. De bijen vliegen af en aan naar de lentebloemen, de zomer komt er aan. Vandaag maken we bijencupcakes, op mini-formaat. Omdat bijen zulke nuttige en mooie beestjes zijn!
Zo maak je bijencupcakes
Klop boter en suiker romig,
Schraap de rand van de kom.
Mix er 1 voor 1 de eieren door.
Mix ook de vanille erdoor.
Zeef het bakmeel bij het botermengsel.
Vouw het meel in het botermengsel.
Vouw tot slot de melk er in.
Heb je een mooi glad beslag...
schep dan de chocolade er door.
Zet 24 vormpjes in het bakblik.
Schep het beslag in de vormpjes.
Verwarm de oven voor op 180°C - 160°C Hetelucht
Gebruik een kleine ijsschep als je gelijke cakejes wil maken.
Bak de cupcakes in 12-15 minuten licht-goudbruin.
Laat de cakejes 5 minuten afkoelen in het bakblik.
Zet ze op een rooster om helemaal af te koelen.
Terwijl de cupcakejes afkoelen maak je de botercrème
Klop de boter met de suiker bleek en luchtig.
Smelt de witte chocolade au bain marie.
Spatel de chocolade door de botercrème.
Schep de botercrème in een spuitzak met een ronde tip en spuit 3 cirkels op de cakejes, zoals een bijenkorf
Maak kleine bijtjes van rolfondant terwijl je wacht.
Spuit op elke cupcake een bijenkorf van botercrème.
Plak de bijtjes op rolfandant, als je niet van botercrème houdt
De monstertjes vinden de cupcakejes erg mooi en lekker. Gezellig, thee met mini-Bijencupcakes!