Icon en

Smoothies maken

is gemakkelijk met deze vrolijke fruitvormpjes
Met vers fruit en Smoothie
Fruit figuurtjes side

Wat heb je nodig?
fruit naar smaak
een blender of staafmixer
ijsblokjesvorm (Ikea € 0.99)
diepvriesbakjes
een vriezer

Fruit figuurtjes sidell

Deze gezonde fruit-figuurtjes zijn snel gemaakt met de kids en ze vinden het nog een superleuk werkje ook. Je ziet gelijk waarom ;)) op de foto's met de gekleurde fruitvormpjes. Gebruik elk fruit dat jij of zij lekker vinden, bij snazzie is elk fruit favoriet, zeker nu het eerste zomerfruit weer verschijnt op de markt.

Zo maak je de gezonde fruitfiguurtjes

Fruit figuurtjes 01
Fruit figuurtjes 02
Fruit figuurtjes 03
Fruit figuurtjes 04

Begin met de aardbeien, bosbessen en frambozen. Zonder enige toevoeging maximaal een halve minuut blitzen, dan het fruitpapje in de vorm gieten.

Fruit figuurtjes 05
Fruit figuurtjes 06
Fruit figuurtjes 07

Verdeel de kleurtjes van het fruit over de verschillende vormen zodat je verschillende kleuren zeesterren, vissen en bloemen krijgt. Heb je te veel fruit dan kun je ook een gewone ijsblokjesvorm gebruiken.

Fruit figuurtjes 08
Fruit figuurtjes 09
Fruit figuurtjes 10
Fruit figuurtjes 11

Nu we drie verschillende roodtinten hebben blenden we een mango en kiwi's voor gele en groene figuurtjes. We doen er ook nog een bakje met vers geperst sinaasappelsap bij.

Fruit figuurtjes 12
Fruit figuurtjes promo
Fruit figuurtjes 13

Zet de vormen een nachtje in de vriezer en druk de figuurtjes de volgende dag uit. Sla ze op in diepvriesbakjes zo heb je altijd vers fruit bij de hand. Doe 3 fruitvormpjes naar keuze, een half glas melk of yoghurt en een halve banaan in de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Je kunt de fruitvormpjes ook gewoon in de yoghurt doen of bij desserts zoals ijs en gebak gebruiken.

Lekker & gezond!