SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bak schapenkoekjes

2015 is het jaar van het Schaap
Koekjes, Chinees Nieuwjaar en Traktatie
Jaar van het schaap koekjes home

Boodschappenlijst
375 g bloem
225 gram zachte boter
225 g basterdsuiker
1 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
100 gram witte chocolade knopen
witte hagelslag
klein stukje donkere chocolade
doos halve amandelen

Ingredienten vanillekoekjes

Het jaar van het schaap komt er aan! Dan bakken we natuurlijk ook weer koekjes bij snazzie.nl. Vandaag worden het lieve witte chocolade schaapjes, niet om te tellen maar om op te eten! Als Madelief zegt dat de schapenkoekjes ook perfect voor pasen zijn wil Eef alleen nog maar paashazen maken, Jaar van het Schaap of niet ><

Zo maak je schapenkoekjes

Download de PDF en maak het deeg

Lammetjes hazen00
Lammetjes hazen01
Lammetjes hazen02
Lammetjes hazen03
Madelief maakt schaapjes, Eef maakt alleen hazen.
Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
Steek de schapen uit het deeg.
Leg ze op een blad en verhuis ze naar de ijskast.
Verwarm de oven tot op 170°C.
Lammetjes hazen04
Lammetjes hazen05
Lammetjes hazen06
Zet de koekjes een uur in de ijskast, dan lopen ze niet uit.
Dat doen ze desondanks wel! Bak de koekjes 10-12 minuten.
Smelt de chocola au bain marie (op een pannetje heet water).
Lammetjes hazen07
Lammetjes hazen08
Lammetjes hazen09
Lammetjes hazen10
Strijk royaal gesmolten chocolade op de koekjes.
Druk halve amandelen in de natte chocolade, de oren.
Strooi witte snoep-bolletjes op de rest van de chocolade.
Geef alle schapen een oogje van pure chocolade.
Lammetjes hazen promo
Lammetjes hazen11
Deze schaapjes zouden ook lief op de paastafel staan, dus in maart/april bakken we ze weer! :D