Icon en

La Giardiniera

we maken groenten in
Herfst, Italiaans, Bijgerecht, Inmaak en Met verse groenten
La giardiniera sidepic

Boodschappenlijstje
150 gram bloemkool
225 gram paprika, in 3 kleuren
125 gram wortel
75 gram komkommer
3 grote bosuitjes  
½ L water
½ L witte wijn azijn
1 eetlepel (grof) zeezout
1 eetlepel suiker
½ eetlepel peperkorrels
1 laurierblaadje per pot                

La giardiniera sidepicll

Hoe leuk is het om nu de zomer op het einde loopt al die lekker verse zomergroenten in te maken? Heel leuk, vinden wij ;)) Met onze onbespoten, macro-biotische en bio-groenten van Rechtstreex gaan we er op deze druilerige dag lekker mee aan de gang. We steriliseren pot(ten) en dan kunnen we ook zomergroenten in de winter eten!

Zo maak je La Giadiniera

La giardiniera 01
La giardiniera 02
La giardiniera 03
La giardiniera 04

Snij de groenten grof.

Was het goed schoon.

Doe water en azijn in de pan.

Voeg zout en suiker toe.

Voeg de peperkorrels ook aan het mengsel toe

La giardiniera 05
La giardiniera 06
La giardiniera 07

Breng het azijnmengsel aan de kook.

Kook de bloemkool er 3 minuten in.

Kook de andere groenten 5 minuten.

Kook de komkommer het laatste minuutje mee

La giardiniera 08
La giardiniera 09
La giardiniera 10
La giardiniera 11

Scheid het kookvocht van de groenten.

Doe de groenten in de gesteriliseerde pot.

Zeef het kookvocht.

Schenk het tot 1 cm boven de groenten.

Doe het laurierblad en eventueel wat peperkorrels in de pot en sluit hem af

La giardiniera 12
La giardiniera home

Laat de La Giardiniera helemaal afkoelen.

Bewaar de afgesloten pot koel en donker.

Eenmaal geopend: eet de groenten binnen enkele dagen op