SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Kruisbessenjam sidepic

Boodschappenlijstje
500 gram kruisbessen
500 gram Van Gilse geleisuiker
1 eetlepel citroensap
gesteriliseerde potten

Met jam maken begin je altijd een dag van te voren!

Kruisbessenjam sidepicll

Kruisbessen zijn echte zomerbessen, je kunt ze alleen in juli en augustus kopen. In Groot Britannië zijn de bessen nooit weggeweest, bij ons waren ze lange tijd ouderwets. Maar nu zijn ze weer helemaal terug! Wij zijn blij dat ze weer volop te koop zijn in de zomermaanden!

Zo maak je kruisbessenjam

Kruisbessenjam 01
Kruisbessenjam 02
Kruisbessenjam 03
Kruisbessenjam 04

Was het fruit goed voor je de steeltjes verwijderd.

Weeg het schone fruit af zodat je het precieze gewicht weet.

Weeg exact dezelfde hoeveelheid geleisuiker af.

Doe de kruisbessen in een ruime pan en voeg de suiker toe.

Kruisbessenjam 05
Kruisbessenjam 06

Roer de suiker en het citroensap door de bessen.

Zet de pan met de deksel erop een nachtje in de ijskast.

Dag 2

Kruisbessenjam 07
Kruisbessenjam 08
Kruisbessenjam 09
Kruisbessenjam 10

Zet de pan laag op tot de suiker smelt, breng dan aan de kook.

Lege cel...

Steriliseer de potten terwijl je wacht tot de jam klaar is.

Blitz de jam een seconde om het fruit iets fijner te maken.

Kruisbessenjam 11
Kruisbessenjam 12
Kruisbessenjam 13

Vul dan de potten tot 1 cm onder de rand en sluit ze af.

Zet de goed afgesloten potten 5 minuten ondersteboven.

Laat de potjes helemaal afkoelen en bewaar ze in de ijskast.

Kruisbessenjam 14
Kruisbessenjam home

We maakten kleine potjes om alvast te proeven en een grote voor de winter :)

De kruisbessenjam smaakt heerlijk, we moeten er maar snel meer van maken!

Download de tips van Van Gilse dan lukt je zelfgemaakte jam altijd!