Icon en

Koningskroontjes bakken we

het is koningsdag!
Gebak, Nederlands, Met vers fruit en Koningsdag
Koningskroontjes sidepic
De boodschappen
1 rol vers bladerdeeg
250 ml melk
10 gram custardpoeder
1 eetlepel rietsuiker
4 verse perziken
1 vrije uitloop ei
poedersuiker
Koningskroontjes sidepicll
Op Koningsdag maken we een ouderwets gebakje dat nog steeds heel lekker gevonden wordt door onze mini-monstertjes: het Oranje-kroontje. Ze zijn snel klaar en met vers fruit en vers bladerdeeg worden ze extra lekker! We zoeken er een paar mooie perziken voor uit!


Zo maak je de Koningskroontjes
Koningskroontjes 01
Koningskroontjes 02
Koningskroontjes 03
Koningskroontjes 04
Verwarm de melk - min 2 eetlepels - op middelhoog vuur.
Doe de custard en suiker in een kleine kom.
Roer het met de 2 eetlepels melk tot een papje.
Doe het papje bij de melk en blijf roeren tot het indikt.
Koningskroontjes 05
Koningskroontjes 06
Koningskroontjes 07
Schenk de custard in een diep bord.
Bedek de custard met plastic folie.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Koningskroontjes 08
Koningskroontjes 09
Koningskroontjes 10
Koningskroontjes 11
Snij het bladerdeeg in vierkanten.
Leg ze op de bakplaat.
Pel en halveer de perziken.
Klop het ei licht los.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Koningskroontjes 12
Koningskroontjes 13
Koningskroontjes 14
Schep custard in het midden van het deeg.
Vouw de punten omhoog.
Bestrijk het deeg met ei.
Bak de kroontjes in het midden van de oven in 15-20 minuten licht goudbruin.
Koningskroontjes 15
Koningskroontjes 16
Laat de kroontjes afkoelen op een rek.
Bestrooi de koningskroontjes licht met poedersuiker.
Fijne Koningsdag!