Boodschappenlijstje
1½ eetlepel custardpoeder
1½ eetlepel eetlepel handwarm water
500 gram kersen, ontpit
1 citroen, alleen sap
100 gram suiker + extra
1 theelepel vanille extract
2 rollen bladerdeeg
1 vrije uitloop bio-ei
optioneel: geklopte slagroom
In het kersenseizoen willen we natuurlijk graag kersen eten, ze zijn er maar kort! Vandaag bakten we kersenflapjes met een recept uit het leuke informatieboek over de vrije school: Het hele jaar feesten. Wij bakten de flappen groot en klein, zodat de kleinste monstertjes niets overlaten. ;)) Dit gebak is erg lekker, met of zonder slagroom.
Zo maak je de kersenflappen
De voorbereiding:
Was en ontpit de kersen.
Pers de citroen.
Doe custard en water in een kom.
Roer het samen glad.
Doe de uitgelekte kersen in een pan
Doe het citroensap er bij.
en ook de 100 gram suiker.
Laat de kersen 4-6 minuten zacht koken.
Voeg dan de custard toe.
Breng het al roerend aan de kook.
Neem de pan van het vuur.
Roer het vanille extract er door.
Zet het kersenmengsel opzij om af te koelen tot kamertemperatuur
Snij het bladerdeeg in vierkanten.
Klop het ei los.
Strijk geklopt ei op de randen.
Druk de helften op elkaar.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de kersenflappen er op
Druk de randen vast met een vork.
Bestrijk met ei en bestrooi met suiker.
Zet de kersenflappen 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 200°C
Maak sneetjes in de bovenkant.
Bak 15-20 minuten in het midden van de oven.
Laat het gebak afkoelen op een rooster.
Klop eventueel 250ml slagroom met 2 eetlepels suiker.
Lekker!
Fijne zomer!