SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kersenflapjes

een receptje uit het Het hele jaar feesten
Zomer, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Kersenflapjes sidepic

Boodschappenlijstje
1½ eetlepel custardpoeder                
1½ eetlepel eetlepel handwarm water        
500 gram kersen, ontpit                
1 citroen, alleen sap                    
100 gram suiker + extra
1 theelepel vanille extract
2 rollen bladerdeeg 
1 vrije uitloop bio-ei
optioneel: geklopte slagroom

Kersenflapjes sidepicll

In het kersenseizoen willen we natuurlijk graag kersen eten, ze zijn er maar kort! Vandaag bakten we kersenflapjes met een recept uit het leuke informatieboek over de vrije school: Het hele jaar feesten. Wij bakten de flappen groot en klein, zodat de kleinste monstertjes niets overlaten. ;)) Dit gebak is erg lekker, met of zonder slagroom.

Zo maak je de kersenflappen

De voorbereiding:

Kersenflapjes 01
Kersenflapjes 02
Kersenflapjes 03
Kersenflapjes 04

Was en ontpit de kersen.

Pers de citroen.

Doe custard en water in een kom.

Roer het samen glad.

Doe de uitgelekte kersen in een pan

Kersenflapjes 05
Kersenflapjes 06
Kersenflapjes 07

Doe het citroensap er bij.

en ook de 100 gram suiker.

Laat de kersen 4-6 minuten zacht koken.

Kersenflapjes 08
Kersenflapjes 09
Kersenflapjes 10
Kersenflapjes 11

Voeg dan de custard toe.

Breng het al roerend aan de kook.

Neem de pan van het vuur.

Roer het vanille extract er door.

Zet het kersenmengsel opzij om af te koelen tot kamertemperatuur

Kersenflapjes 12
Kersenflapjes 13
Kersenflapjes 14
Kersenflapjes 15

Snij het bladerdeeg in vierkanten.

Klop het ei los.

Strijk geklopt ei op de randen.

Druk de helften op elkaar.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de kersenflappen er op

Kersenflapjes 16
Kersenflapjes 17
Kersenflapjes 18

Druk de randen vast met een vork.

Bestrijk met ei en bestrooi met suiker.

Zet de kersenflappen 30 minuten in de ijskast. 

Verwarm de oven voor op 200°C

Kersenflapjes 19
Kersenflapjes 20
Kersenflapjes 21

Maak sneetjes in de bovenkant.

Bak 15-20 minuten in het midden van de oven.

Laat het gebak afkoelen op een rooster.

Kersenflapjes 22
Kersenflapjes homepage

Klop eventueel 250ml slagroom met 2 eetlepels suiker.

Lekker!

Fijne zomer!