SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kasteel in zicht

op avontuur in kastelen in Nederland en Vlaanderen
Nederlandstalig, Leesboek, Geschiedenis, Wetenschap en Informatief en leerzaam
Kasteel in zicht home

Kasteel in zicht
Auteur: Ida Schuurman
Illustrator: Irene Goede
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: april 2017
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers BV
ISBN13: 9789059567214
Prijs: € 17.00
Leeftijd: vanaf 9 jaar

Kasteel in zicht sidepicll

Het prentenboek Kasteel in zicht brengt echte kastelen in beeld, die in Nederland en Vlaanderen te bezichtigen zijn. Ida Schuurman geeft op een leuke manier heel veel serieuze informatie aan kinderen, over het leven in een kasteel in de middeleeuwen.

Zij werkt op Het Muiderslot en ze kent er ieder hoekje en gaatje. Allerlei regels en gebruiken uit die tijd legt zij duidelijk uit en zo wordt een levendig beeld geschetst van het goede en niet zo goede leven in die tijd.

Kasteel in zicht 01
Kasteel in zicht 02
Kasteel in zicht 03
Kasteel in zicht 04

Er gebeurde natuurlijk allerlei spannends in de tijd van ridders en kasteelvrouwen. Door de manier waarop het boek is ingedeeld met wetenswaardigheden, kleine inzetjes met feiten en terzijdes wordt het lezen nooit saai. Wat een fijn boek!

De prachtige illustraties van Irene Goede maken het boek af. Ze geven het warmte door de kleuren en maken het boek levendig. Ook in de leuke opzet van de pagina's speelt haar werk een grote rol. De zijkant-illustraties bij elk hoofdstuk geven een middeleeuwse uitstraling ook al zijn de tekeningen modern.

3 stralende sterren voor Kasteel in zicht, van de luisteraars en de lezertjes!