SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kaneelmuffins

met stroop!
Ontbijt, Brits, Muffins en Traktatie
Cinnamon muffins with syrup side

De boodschappen
150 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
150 gram zachte boter
2 eetlepels stroop
4 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
3 vrije uitloop eieren

optioneel: 1 eetlepel extra stroop

Cinnamon muffins with syrup home

Deze heerlijke muffins zijn heel gemakkelijk te maken en supersnel klaar. Perfect voor een laat zondagochtend-onbijt of voor 's middags, bij de thee.

Zo maak je kaneelmuffins

Verwarm de oven voor tot 160°C

Cinnamon muffins with syrup 01
Cinnamon muffins with syrup 02
Cinnamon muffins with syrup 03
Cinnamon muffins with syrup 04
Mix boter, suiker, stroop en kaneel door elkaar.
Voeg de eieren toe en mix ze er ook door.
Roer zout door het meel, voeg het in gedeelten toe.
Spatel het meel door het botermengsel tot een geheel.
Cinnamon muffins with syrup 05
Cinnamon muffins with syrup 06
Cinnamon muffins with syrup 07
Schraap kanten van de mengkom steeds goed schoon.
Wij gebruiken een kleine ijsschep om de vormpjes gelijk te vullen.
Bak de muffins +/- 20 minuten, in het midden van de oven.
Cinnamon muffins with syrup 08
Cinnamon muffins with syrup 09
Laat de muffins in de bakvorm afkoelen.
Druppel desgewenst nog wat stroop over de muffins.
Heb een fijne zondag!