Icon en

Kaasstokjes

een hartige snack
Met kaas, Frans, Snacks en Traktatie
Cheese straws sidepic

De boodschappen
300 gram kant&klaar bladerdeeg
4 vrij uitloop eieren + scheutje water
150 gram Cheddar kaas
paprika, om te bestrooien

Cheese straws ll

Zelfgemaakt is het lekkerst en een schaal vers gebakken kaasstengels is snel gemaakt! Deze zijn van Michel Roux Jr. De kids kunnen lekker helpen met ei smeren, kaas strooien en stengels draaien.

Zo maak je kaasstengels

Cheese straws 01
Cheese straws 02
Cheese straws 03
Half-ontdooi het deeg.
Klop de eierdooiers los.
Rasp de Cheddar.
Cheese straws 04
Cheese straws 05
Cheese straws 06
Cheese straws 07
Bestrijk het deeg met ei.
Strooi er kaas op.
Druk de kaas in het ei.
Trek er vershoudfolie over.
Zet het deeg 15 minuten in de ijskast en verwarm de oven voor op 200°C.
Cheese straws 08
Cheese straws 09
Cheese straws 10
Strooi paprika over de kaas.
Snij het deeg in 1.5 cm repen.
Draai de repen in stengels.
Leg de stengels op bakpapier op de bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en krokant.
Cheese straws 11
Cheese straws home
Laat de stengels op een rek afkoelen.
Lekker!