SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Jippus et Jannica

Jip & Janneke in het Latijn
Wetenschap, Geschiedenis en Leesboek
Jippus et jannica home

Jippus et Jannica
Auteur: Annie M.G. Schmidt
Illustrator: Fiep Westendorp
Serie: Jip&Janneke
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Vertaald door: H.J. van Dam
Verschenen: juli 2004
Uitgeverij: Querido - Jeugd Salamander Klassiek
ISBN13: 9789021481586
Prijs: € 7.95 (HC) (tweedehands)
Leeftijd: 12 - 16 jaar

Foto rechts: Annie M.G. Schmidt

Jippus et jannica sidepic

Leuk om Jip & Janneke in handen van gymnasiasten te zien. Even goed kijken, natuurlijk, het zijn Jippus et Jannica, in het Latijn. Benieuwd wat Annie en Fiep daarvan gevonden zouden hebben ;) Wij vinden het in ieder geval erg leuk om deze oude kinderhelden in een taal uit de klassieke oudheid te zien.

Wie dit bedacht heeft weten we niet, maar we denken wel dat de vertaler er ook veel plezier aan beleefd heeft. De grappige buurkinderen met altijd hun huisdieren op sleeptouw. Jip & Janneke, die soms zelf ook kattekwaad uithaalden is weer eens iets anders dan Livius of Caesar.

Jippus et jannica 01
Jippus et jannica 02
Jippus et jannica 03

Het boekje is oorspronkelijk uitgegeven in hardcover maar in 2008 ook in paperback, dan in een tweetalige versie (Latijn / Nederlands). Helaas zijn beide boeken alleen nog tweedehands te vinden. Of misschien ook wel in de bibliotheek. Het kan even zoeken zijn maar in Rotterdam heb je goede kans bij De Slegte.

Jippus et jannica 05
Jippus et jannica 06

Drie supernovas voor Jippus et Jannica, een geweldig leuk boekje voor gymnasiasten, studenten of liefhebbers van oude talen!