Icon en

Italiaanse Meringue botercrème

zo maak je dat
Basisrecept, Techniek, Italiaans en Glazuur / Fondant / (Boter)crème
Italian meringue buttercream sidepic

Boodschappenlijstje
200 gram fijne suiker
4 vrije uitloop bio-eiwitten (+/- 100 gram)
70 ml water      
175 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract                  

Materiaal
een mixer 
een spuitzak met  een Wilton 2D tip
een suikerthermometer

Italian meringue butter cream sidepicll

Vandaag laten we zien hoe je een heerlijke Italiaanse meringue botercrème maakt. Het recept is niet moeilijk te maken maar het is wel belangrijk dat je de stappen precies volgt. De temperatuur speelt een belangrijke rol hierin. Dus hou je thermometer bij de hand en wrijf voor je de eiwitten gaat kloppen de kom in met een halve citroen.

Zo maak je Italiaanse meringue botercrème

Italian meringue butter cream 01
Italian meringue butter cream 02
Italian meringue butter cream 03
Italian meringue butter cream 04

Breng water en suiker aan de kook.

Laat de temperatuur oplopen naar 115°C.

Klop de eiwitten op hoge snelheid tot zachte pieken.

Verlaag de mixersnelheid en druppel er hete siroop in.

Wees voorzichtig zodat het geen hete druppels siroop spat!

Als alle siroop is toegevoegd zet je de mixerkom op ijs en verhoog je de snelheid

Klop de meringue tot je stijve pieken ziet terwijl het afkoelt naar kamertemperatuur, zet het 10 minuten in de ijsakast

Italian meringue butter cream 05
Italian meringue butter cream 06
Italian meringue butter cream 07

Weeg de boter en doe het bij de meringue.

Klop de boter door tot het is opgenomen,

Klop dan de vanille er even door.

Als je de botercreme wil kleuren doe je het nu

Italian meringue butter cream 08
Italian meringue butter cream homepage

Laat de botercreme afgedekt even rusten.

Nu is je merigue botercrème klaar om op te spuiten.