Icon en

Torta di Pere

Een Italiaanse cake met peer & amandelen
Italiaans, Gebak, Met noten, Met slagroom en Met vers fruit
Italian pear cake sidepic

Boodschappenlijstje
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram fijne suiker
200 gram zachte boter
4 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels volle melk
3 rijpe peren
3 eetlepels geschaafde amandelen
poedersuiker, naar smaak

Italian pear cake sidepicll

Ons verse fruit kopen we lokaal, bij Rechtstreex, zij verkopen veel biologische produkten. We hebben overheerlijke biologische Red Comice peren, die komen van Lindegaard. Het recept is van de BBC, voor een erg lekkere Italiaanse cake. Eeen Torta di Pere is super makkelijk te maken, wat willen we nog meer? Niets eigenlijk, want de cake heeft alles al, vers fruit; geschaafde amandelen; poedersuiker en optioneel slagroom. Misschien alleen een kop koffie erbi? ;))

Zo maak je deze Torata di Pere - cake met peer & amandelen, uit Italië

Verwarm de oven voor op 180°C en neem een springvorm van 20cm Ø

Italian pear cake 01
Italian pear cake 02
Italian pear cake 03

Klem bakpapier in de vorm.

Vet de springvorm in.

Schil de peren en snij ze dun.

Italian pear cake 04
Italian pear cake 05
Italian pear cake 06
Italian pear cake 07

Mix alle ingrediënten gemerkt met een stip.

Mix de ingrediënten tot het een glad beslag is.

Leg de perenschijfjes er netjes bovenop.

Bak de cake in 55 - 60 minuten goudbruin.

Vergeet niet de geschaafde amandelen over de cake te strooien! ><

Italian pear cake 08
Italian pear cake 09
Italian pear cake 10

Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm.

Laat hem volledig afkoelen op een rooster.

Klop intussen de slagroom.

Italian pear cake home
Italian pear cake 11

Zet de slagroom er bij en zet koffie!

Bestrooi de cake eventueel met poedersuiker.