Icon en

Imagine

een heel bijzonder boek
Prentenboek, Antroposofische boeken, Muziek en Poëzie en versjes
Imagine sidepicll

Imagine
Auteur: John Lennon
Editor: Yoko Ono
Illustrator: Jean Jullien
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Ted van Lieshout
Verschenen: september 2017
Uitgeverij: Leopold
ISBN13: 9781471169557
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: alle leeftijden

Om met Pinksteren voor te lezen kochten we een duivenboek, Imagine heet het. In dit boek vind je duiven allerlei kleuren, niet alleen witte ;) en het brengt een boodschap van hoop en vrede. Imagine met de tekst van John Lennon is een belangrijk boek.

Kinderen van nu hebben waarschijnlijk geen beeld bij de naam John Lennon, maar elke opa en oma kunnen zijn song Imagine uit 1971 waarschijnlijk meezingen. De boodschap van het lied was toen al krachtig maar het heeft na al die tijd die kracht niet verloren. In de wereld van vandaag is de boodschap misschien nog wel van meer belang dan toen.

Imagine 01
Imagine 02
Imagine 03
Imagine 04

De grappige, vrolijk gekleurde illustraties zijn van de Franse grafisch kunstenaar Jean Jullien. Hij heeft ook het vredesymbool met de Eiffeltoren er in gemaakt, dat op internet onmiddelijk viral ging na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs.

In diezelfde tijd hoorde je Imagine ook weer overal, zoals net na de dood van John Lennon in 1980. Het boek is gepubliceerd in samenwerking met Mensenrechten Organisatie Amnesty International. Koop het voor je kids of geef het iemand cadeau!

3 hoopvol stralende sterren voor Imagine, van alle kijkertjes en lezers!