Icon en

Ik mis Milo

een Nationale Voorleesdagen Top 10 Prentenboek
Nederlandstalig, Prentenboek, Leesboek, Dierenboek en De Nationale Voorleesdagen
Ik mis milo prentenboek top 10

Ik mis Milo
Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Sanne te Loo
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Vertaald in het Engels: niet
Verschenen: april 2022
Uitgever: Querido
EAN-nummer: 9789045125879
Prijs: € 17,99 (HC)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Ik mis milo sidepicll

Vandaag lezen we nog een een prentenboekboek uit de Top 10 van de Nationale Voorleesdagen voor. Het boek heet Ik mis Milo en het is heel mooi en ontroerend geschreven door dichter/ kinderboekenschrijver Pim Lammers.

De kleine hoofdpersoon in dit boek is heel verdrietig, zijn liefste huisdier, schildpad Milo is dood. Hij mag een nieuw huisdier uitkiezen van zijn moeder en iedereen geeft hem goede tips. Maar het jongetjes wil helemaal geen nieuw huisdier, Milo en hij hoorden toch voor altijd bij elkaar?

Ik mis milo 01
Ik mis milo 02
Ik mis milo 03
Ik mis milo 04

Sanne te Loo maakte er heel lieve illustraties bij, dit is een prentenboek dat hier vaak voorgelezen zal worden. Niet alleen omdat het verhaal zo mooi verteld wordt en dat de illustraties erbij briljant zijn, maar ze helpen een heel moeilijk onderwerp met jonge kinderen bespreekbaar te maken. En...het heeft een happy end!

3 stralende sterren voor Ik mis Milo, van de kleinbe luisteraars en de grote voorlezers!