Icon en

Homemade gedroogde tomaatjes

zijn zo lekker!
Antroposofische recepten, Zomer, Italiaans, Bijgerecht, Met verse groenten en Met verse kruiden
Gedroogde tomaatjes sidepic

Boodschappenlijstje
1 handvol kruiden (bv oregano, salie)             
1 kilo cherry tomaatjes
zeezout & versgemalen zwarte peper
2 verse laurierblaadjes
1 – 2 teentjes knoflook                            
+/- 250 ml extra virgiene olijfolie

Gedroogde tomaatjes sidepicll

Toen we dit recept lazen waren we gelijk enthousiast, we houden van tomaten, in alle soorten en maten! Al helemaal van de overheerlijke, biologisch gekweekte tomaten van Frank de Koning. Dat zijn echt de lekkerste! Gedroogde tomaatjes maken is niet veel werk maar je moet er wel even de tijd voor nemen, want het drogen duurt 3 tot 4 uur. Maar dan heb je wel een grote pot met de lekkerste gedroogde tomaatjes op olijfolie, zelfgemaakt! :))

Zo maak je gedroogde tomaatjes op olijfolie

Gedroogde tomaatjes 01
Gedroogde tomaatjes 02
Gedroogde tomaatjes 03
Gedroogde tomaatjes 04

Was en droog de kruiden.

Snij de verse kruiden fijn.

Was en droog de tomaatjes.

Snij de tomaatjes in de helft.

Verwarm de oven voor op 110°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat

Gedroogde tomaatjes 05
Gedroogde tomaatjes 06
Gedroogde tomaatjes 07

Leg de tomaatjes, open kant boven, op de bakplaat.

Maal er peper & zout op en strooi de kruiden er over.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven.

Laat de tomaatjes 3 - 4 uur drogen en draai de bakplaat af en toe om

Gedroogde tomaatjes 08
Gedroogde tomaatjes 09
Gedroogde tomaatjes 10
Gedroogde tomaatjes 11

Zet de ovendeur op een kier of steek er een pollepel tussen.

Laat de gedroogde tomaatjes helemaal afkoelen.

Maak laagjes in een gesteriliseerde pot.

Tomaten, laurier, knoflook, herhaal tot de pot vol is

Gedroogde tomaatjes 12
Gedroogde tomaatjes 13

Vul de pot op met olijfolie.

Sluit de pot hermetisch af.

Koel en donker bewaard zijn de cherry tomaatjes +/- 6 weken houdbaar